Ankara Büyükşehir Belediyesi işitme engelliler için şeffaf maske üretti

İşitme engellilerin, ağız kısmı şeffaf olan maskeler yoluyla dudak okuyarak iletişimlerini sağlayabilmeleri hedefleniyor

Fotoğraf: Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Ankara Kent Konseyi işbirliğiyle işitme engelliler için maske üretmeye başladı.

Özel olarak tasarlanan maskelerin ağız kısmı şeffaf bir bölümden oluşuyor. 

Bu sayede işitme engellilerin dudak okuyarak iletişimlerini sağlaması hedefleniyor.

19-25 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası'nda üretilen maskelerin bir kısmı Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu'na teslim edilirken, yeni üretimlere devam edileceği öğrenildi.

 

şeffaf maske Twitter MansurYavas06.jpg
Fotoğraf: Twitter/ @MansurYavas06

 

ABB Başkanı Mansur Yavaş da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İşitme engelli hemşehrilerimizin dudak okuyarak iletişim kurmalarına olanak sağlayan maske üretmeye başladık. Engellerin üstesinden gelerek hayatı birlikte paylaşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

"İşitme engellilerin yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri de iletişim sıkıntısı"

Salgın döneminde maske kullanırken iletişim kurmakta zorlanan işitme engellilerin talebine cevap veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür eden Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Pelin Aslan, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'de yaklaşık 3,5 milyon engelli vatandaşımız var. İşitme engellilerin yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri de iletişim sıkıntısı. Pandemi döneminde de iletişim sağlayamadıkları için büyük sorun yaşadılar. Normal maske ile kendilerini anlatamıyorlardı. Bu maske gerçekten çok iyi oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te bir ilki gerçekleştirerek işitme engelli vatandaşlar için maske üretti. Bunun için Başkan Mansur Yavaş'a teşekkür ederim.

"Normal maskeleri taktığımız zaman iletişim kurmakta zorluk yaşıyorduk"

İşitme engelli vatandaşlardan Evren Barışık ise kendileri için özel olarak tasarlanan maskeleri çok beğendiğini işaret diliyle anlatarak, "İşitme engelli olarak dünyaya geldim. İletişim kurabilmemiz için maske bizim için çok önemli. Normal maskeleri taktığımız zaman iletişim kurmakta zorluk yaşıyorduk. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin işitme engelli vatandaşlar için ürettiği maske projesi gerçekten çok anlamlı. Başkanımız Mansur Yavaş'a çok teşekkür ederim" dedi.

Kadına şiddete karşı turuncu maske kampanyası

Ankara Büyükşehir Belediyesi, daha önce de "Kadına yönelik şiddete hayır" kampanyasına destek vererek turuncu maske üretip dağıtmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU