Eski Irak Başbakanı: Ordu ülkemizi koruyamıyor, Amerikalılara muhtacız

Allavi, Irak ordusunun uluslararası koalisyonla işbirliği yapması gerektiğini söyledi

İyad Allavi, Irak yönetiminin farklı kademelerinde görev almıştı (Reuters)

Irak'ın eski başbakanlarından İyad Allavi verdiği bir röportajda, Irak ordusunun ülkeyi savunamayacak durumda olduğunu belirterek yabancı güçlerden destek istedi.

Arutz Sheva sitesinin haberine göre Zagros TV'ye konuşan Allavi, "yetersiz" olduğunu vurguladığı ordunun uluslararası koalisyonla işbirliği yapması gerektiğini ifade etti.

Irak ordusunun tam anlamıyla etkisiz olduğunu kaydeden Allavi, ülkesinin ABD'nin ve diğer yabancı güçlerin varlığına ihtiyaç duyduğunu savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

8 Eylül 2014-11 Ağustos 2015 döneminde başbakanlık, 10 Ekim 2016-2 Ekim 2018 döneminde de cumhurbaşkanlığı yardımcılığı yapan Allavi, geçen haftalarda France24 kanalına verdiği röportajdaysa mevcut hükümetin başbakanı Mustafa Kazımi'nin "siyasi sistemin ve Irak'taki durumun mağduru" olduğunu belirterek, bu ismin başarılı olacağına inanmadığını söylemişti.

Ayrıca Tahran'la kurduğu ilişkiler konusunda pişmanlık duyduğunu belirten Allavi, İran'ın Irak'a yönelik müdahalelerinin "tüm bölgeyi zayıflattığını" kaydetmişti.

ABD'nin Irak'ta 5 bin 200 askerinin olduğu ifade edilirken, alınan son karara göre bu sayının 3 bine kadar düşürüleceği bildirilmişti.

 

Independent Türkçe, Arutz Sheva, France24

DAHA FAZLA HABER OKU