Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: İşsizlik verileri gerçekçi değil; Türkiye'deki işsiz sayısı 10 milyonun üzerinde

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu / Fotoğraf: AA (Arşiv)

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bu korona sürecinde iktidarın hastanelerin, özellikle yoğunluğu fazla olan hastanelerin acil servislerini daha fazla güvenlik mensubu ile emniyet altına almaları icap eder, korumaları icap eder" dedi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, "Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) kapatılması gerektiğine" ilişkin açıklamasına yönelik şunları söyledi:

Sağlıkla ilgili bir problem olacak, sağlıkla doktorların bir araya gelerek kurdukları bir oda bu konuda fikir beyan etmeyecek veya fikir beyan ettiğinde eksikleri, yanlışları dile getirecek. Bu eksik ve yanlışları dile getirmek de terörist bir faaliyet gibi algılatılmaya çalışılacak. 'Terörle mücadele ediyoruz, karşımızda teröristleri koruyan onlara kucak açan birtakım odalar var, kapatılsın bunlar' denilecek. Muhterem arkadaşlarım emin olun anlamakta hakikaten zorluk çekiyoruz.

Ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) işsizlikle ilgili verilerinin gerçekçi olmadığını, Türkiye'deki işsiz sayısının 10 milyonun üzerine çıktığını savundu. Karamollaoğlu, esnafın vergi borçları ve SSK primleri konusunda sıkıntıları olduğunu dile getirdi.

"Dolar ve euro 'pik' yaptı" 

"İktidar, asla ekonomi konuşulsun istemiyor" diyen Karamollaoğlu, "Artık anlayın şunu! Algı operasyonlarıyla bu ülkeyi düzlüğe çıkartamazsınız. Bir hasta, sadece geçici moralle iyileşemez. İktidarda 18 yıl kalan insanlar, nasıl olur da oturup biz nerede hata yaptık diye kendilerini sorgulamazlar, anlamak mümkün değil. 'Ekonomimiz pik yaptı' diyorlar. Doğru, dolar 7.60 ile pik yaptı, euro 9 lira ile pik yaptı, işsizlik, resmi rakamla 4 milyon 166 bin kişi ile pik yaptı, dış borç 431 milyar dolar ile pik yaptı' ifadelerini kullandı.

"Sadece anlık tepkiler gösteriyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macron'la ağır hakaretlerinden sonra görüşmesini de eleştiren Karamollaoğlu, "Dış politika anlık tepkilerden ibaret' yorumunda bulundu.

Karamollaoğlu şunları kaydetti: 

"Tüm dünya Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulme tepki gösteriyor, bizimkiler sus pus. Kimseden çıt çıkmıyor. Macron'un hakaretinden sonra nasıl konuştun? Dış politikada böyle şeyler olur! Hayır olmaz. Yunanistan'a bu kadar taviz verdikten sonra bu işin içinden nasıl çıkacaksınız? Pusulayı yitirdiler. Sadece anlık tepkiler gösteriyorlar." 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU