AK Parti'li Turan: Macron'a Türkçe tweet attıran adamın adı Recep Tayyip Erdoğan'dır

Turan, Macron için "Epeydir kendisini Napolyon olma rüyalarında görüyor" ifadesini kullandı

Fotoğraf: İHA

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter'dan Türkçe mesaj paylaşımıyla ilgili yorumlarda bulundu.

Macron için "Epeydir kendisini Napolyon olma rüyalarında görüyor" sözlerini sarf eden Turan şunları kaydetti:

O kadar yanlış işlerden sonra, açıklamalardan sonra Türkçe tweet atmış. Demiş ki; ‘iletişime açığız, görüşmeye hazırız’. Ben de diyorum ki; Fransa Cumhurbaşkanına Türkçe tweet attıran adamın adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz Cumhur İttifakı ile beraber o iddialara karşı dik durmasaydık bugün bırakın ilişki kuralım, Türkçe tweet atalım demeyi tam aksine, Doğu Akdeniz’e çıkamayan, Ege’ye burnunu sokamayan Karadeniz’de doğalgaz arayamayan bir döneme başlamış olurduk. Asla geri adım atmadık. Her zaman, ‘biz oyuz, biz buyuz diyenler’ bir mesele olduğunda ‘hepimiz şuyuz, buyuz’ diyen o malum siyasi partiler, aslında bu dönemde ‘Hepimiz Erdoğan’ız’ deselerdi, Türkiye çok daha uluslararası alanda kendini ortaya koyan bir tarzı geliştirmiş olurdu. Ama bunu yapmadılar.

Davutoğlu ve Babacan'ı eleştirdi

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan hakkında da konuşan Turan, "Hele ki bizden giden arkadaşlarımız, açıklamalarının altındaki imzalarını silin oraya CHP’yi koyun. Fark kalmadı artık. Ahmet Davutoğlu’nun, Ali Babacan’ın açıklamalarında çıkaran son imza bölümünü, koyun oraya Kılıçdaroğlu’nu aynı şeyleri söylemeye başladılar. Allah kimseyi şaşırtmasın" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU