Giannis Antetokounmpo, NBA tarihine geçti: Yılın savunmacısı seçilmesinin ardından MVP ödülünü de kazandı

NBA'de yılın savunmacısı ödülünü alan Milwaukee Bucks'ın yıldızı Giannis Antetokounmpo, sezonun MVP'si seçilerek aynı sezonda iki ödülü de kazanan 3. oyuncu oldu

Giannis Antetokounmpo / Fotoğraf: Reuters

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2019-2020 normal sezonunun en değerli oyuncusu (MVP) Milwaukee Bucks'tan Giannis Antetokounmpo oldu.

NBA'den yapılan açıklamaya göre, 25 yaşındaki Nijerya asıllı Yunan basketbolcu, farklı ülkelerden 100 spor yazarı ve yayıncının katıldığı oylama sonucu, Los Angeles Lakers'tan LeBron James ve Houston Rockets'tan James Harden'ı geçerek ödüle layık görüldü.

 

 

Bu sezon yılın savunmacısı seçilen Antetokounmpo, Michael Jordan ve Hakeem Olajuwon'ın ardından aynı sezonda iki ödülü de kazanan 3. oyuncu olarak tarihe geçti.

 

 

NBA'de geçen sezon da en değerli oyuncu seçilen Antetokounmpo, bu ödüle üst üste ikinci kez layık görülen 12. basketbolcu oldu.

 

 

Milwaukee Bucks'ın yıldızı ayrıca, Kareem Abdul-Jabbar ve LeBron James'in ardından 25 yaşına kadar birden fazla en değerli oyuncu ödülünü kazanan 3. isim olarak efsaneler arasına girdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU