TTB'den Bahçeli'ye ikinci yanıt: Siyah Kurdele bugün bütün ülkeyi gezdi

TTB'den yapılan açıklamada, "Polemik yaratanlar hastaların ve sağlık çalışanlarının vebalini taşıyacaktır" denildi

Fotoğraf: Twitter

Türk Tabipleri Birliği, yeni tip koronavirüs salgınına dikkat çekmek ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anmak için bugün düzenlenen "Siyah Kurdele" eylemine ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada TBB, isim vermeden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerini eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Polemik yaratanlar hastaların ve sağlık çalışanlarının vebalini taşıyacaktır"

Açıklamada, Kovid-19 salgınının, ülkede 11 Mart 2020 günü tespit edildiği günden bu yana ana gündem maddesi olduğunu anımsatıldı.

TBB'yi eleştiren sözlerinden dolayı MHP lideri Devlet Bahçeli'ye atıfta bulunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

Bilinmelidir ki, COVID-19  gündemini görmeyen, bu gündemin gereklerini yerine getirmeyen, bu konudaki gördüğü eksiklik, aksaklık ve yanlışları eleştirip göstermeyen, gündem değiştirme ya da başka saiklerle polemik yaratan ya da hangi sebeple olursa olsun COVID-19 pandemisi gündemini yok saymaya çalışanla; salgınla ilgili gerekenler yapıldığında ve salgın kontrol altına alındığında hayatları kurtarılabilecek olan hastaların ve sağlık çalışanlarının vebalini taşıyacaktır. Bu nedenle öncelikli ve temel hedefimiz COVID -19 salgınından yurttaşlarımızın en az can kaybı ve en az hasta ile çıkması, yine salgının en ön safında yer alan hekimler ve sağlık çalışanları olarak bizlerin de az kayıp vermemiz olmalıdır.

"Tükenme noktasına gelinen bu süreçte sağlık çalışanları değil de kimler konuşacak?"

TTB’nin söylem ve eylemlerinin, ülkeyi ve sağlık sistemini yönetenleri uyarma, eleştirme ve sonuç olarak etkileme amaçlı olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Şeffaf ve güven veren bir tarzda yönetilmeyen salgın sürecinde vaka ve ölüm sayılarının her gün arttığı; hekimlerin ve sağlık çalışanlarının kendi can kaygısının yanı sıra, yakınlarına bulaştırma korkusu ve geleceğe dair umutsuzlukla tükenme noktasına geldikleri bir süreçte, hekimler ve sağlık çalışanları değil de kimler konuşacak?" denildi.
 

 

Açıklamada ayrıoca, "COVID-19 salgınının sarstığı sağlık ortamında TTB’den beklenen herhangi bir siyasi ile polemiğe girerek gerçek sorunlar dışında bir gündem belirlemesine alet olmak değildir" ifadeleri de kullanıldı.

"Polemik çabalarına en güzel cevap ortaya konuldu"

Açıklamada, salgın ortamında TTB’nin görevinin, karalamalara, sataşmalara ve polemiklere yanıt vermek değil salgınla ilgili gerçekleri açıklamak, eleştiri ve önerileri dile getirmek olduğu vurgulandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Bugün,  ülkemizin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine, bütün il ve ilçelerinde, devlet hastanelerinden üniversite hastanelerine, özel hastane ve tıp merkezlerinden muayenehanelere, Aile Sağlığı Merkezlerinden, tek bir hekimin çalıştığı işyeri hekimliği birimlerine kadar tüm sağlık kurumlarında on binlerce hekim ve sağlık çalışanı yakasına “siyah kurdeleler” taktı. Ve kaybettiğimiz meslektaşlarımızı anmak için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Gösterilen bu vefakar tutum bir yandan yitirdiğimiz arkadaşlarımızın anısına saygının nişanesidir, diğer yandan da dünden bugüne devam eden polemik çabasına en güzel cevabı ortaya koymuştur.

Türk Tabipleri Birliği olarak; bütün gün emeğine, mesleğine, memleketine ve kaybettiğimiz meslektaşlarımızın anısına sahip çıkan herkese teşekkür ederiz. Sağlık hizmeti, sadece COVID-19 salgın döneminde değil her zaman gece gündüz kesintisiz devam eden ve yoğun emek gerektiren bir hizmet; hekimlik de boş zaman bırakmayan  meşakkatli bir meslektir. Bizler için ülkemizin ve mesleğimizin yararına olamayacak polemiklerle kaybedilecek emek, boşa geçirilecek bir zaman yoktur.

Türk Tabipleri Birliği olarak yetkililere #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz çığlığımızı hatırlatmak, tüm yurttaşlarımıza da “Sözümüzün Arkasında Görevimizin Başında” olduğumuzu söylemek isteriz.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU