İYİ Partili Çıray: Türkiye Barolar Birliği'nden sonra sıra Türk Tabipleri Birliği'ne gelmiştir

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Kapatılsın" dediği Türk Tabipleri Birliği'ne İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray destek verdi. Çıray, TTB'ye saygı duyulması gerektiğini ifade etti 

Aytun Çıray / Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) arasındaki tartışma büyüdü.

TTB'yi "ihanet oluşumu" olarak nitelendiren ve yeni tip koronavirüs ile mücadelede yetersiz kalındığı gerekçesiyle "siyah kurdele" eylemi düzenleyen oluşumun kapatılması gerektiğini savunan Bahçeli'ye yanıt gecikmedi.

MHP liderine cevaben, "Bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz, yapacağız!" açıklamasını yapan birliğe, tıp camiasının yanı sıra siyaset alanından da pek çok isim destek verdi.

Bu isimlerden biri de İYİ Parti İzmir Millletvekili ve Mlli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray oldu. 

Kendisi de doktor olan Çıray, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına "Tek adam rejimi, bütün alanlarda olduğu gibi, Kovid-19 pandemi sürecini de çok kötü yönetti" sözleriyle başlayan Aytun Çıray, yapılan erken uyarılar ve acil tedbir çağrılarının dikkate alınmadığını savundu. 

Çıray, sürecin üç haftalık kısıtlamayla çok hafif şekilde atlatılabilecekken, "sözde tedbirler"le sürü bağışıklığı politikasına dönüştüğünü ileri sürdü.

"Bu esasen tek adam rejiminin tüm belli başlı ekonomik parametreler açısından ülkeyi tam bir mutlak iflasa ve çöküşe sürüklemiş olmasının kaçınılmaz sonucuydu" diyen Ayrun Çıray, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın meseleyi bir ‘kamu sağlığı’ değil, bir propaganda ve halkla ilişkiler meselesi gibi değerlendirdiğini savundu.

Konuşmasında TTB'ye destek veren Çıray, şu ifadeleri kullandı:

Türk Tabipleri Birliği, son derece hatalı ve tehlikeli bir şekilde yürütülen pandemi sürecinde, kendi misyonuna ve kurumsal sorumluluk anlayışına uygun olarak gerekli uyarıları yapmış, alınması gereken tüm tedbirleri bilimsel bir anlayış içinde kamuoyuyla paylaşmaya özen göstermiştir. Bu, 1953’ten beri Türk tabiplerini temsil eden, onların haklarını, sağlık politikaları geliştirmeyi ve halk sağlığını korumayı amaçlayan bir meslek örgütü olmasının doğal ve kaçınılmaz bir sonucudur. Ancak tek adam rejimi ve onun destekçileri Türk Tabipleri Birliği’nin bir meslek kuruluşu olarak tamamen doğal ve kaçınılmaz olan bu görev ve sorumluluğun yerine getirilmesinden rahatsız olmuşlardır. 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"Türkiye Barolar Birliği’nden sonra sıra Türk Tabipleri Birliği'ne gelmiştir"

"Belli ki 'ucube rejim'i tahkim etmek için Türkiye Barolar Birliği’nden sonra sıra Türk Tabipleri Birliği'ne gelmiştir" diyen Çıray, sözlerini "Biz doktorlara ne kadar eziyet ederseniz ediniz bir gün önümüzdeki hasta masasına yattığınızda biz tereddütsüz Hipokrat yeminimize olan sadakatimizle sizleri muayene ve tedavi edeceğiz" diyerek noktaladı.

 

Independent Türkçe 

               

DAHA FAZLA HABER OKU