Erdoğan'dan "Türkiye modeli" açıklaması: Böyle samimi bir demokrasi bulamazsınız

"Biz ülkemizi başkaları öyle istiyor diye değil, milletimiz layık olduğu için geliştirmeye tesise çalışıyoruz"

Fotoğraf: Twitter / RTEdijital

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin "Türkiye modeli" şeklinde bir sistemi ülkeye kazandırdığını söyledi. Erdoğan, bahsettiği modeli "Böylesine samimi bir demokrasi, hak ve adalet ideali bulamazsınız" diyerek açıkladı.

Erdoğan, partisinin il başkanlarıyla video konferans üzerinden bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Biz ülkemizi başkaları öyle istiyor diye değil, milletimiz layık olduğu için geliştirmeye tesise çalışıyoruz. Bunun adına demokrasi dememiz tüm dünyada ortak kavram olduğu içindir" ifadesini kullandı.

"Köklü bir hak ve adalet ideali"

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Kendimizle birlikte ister tarihi bağlara dayansın, ister yeni ilişkiler kurmuş olalım, tüm kardeşlerimiz için aynı mücadeleyi vermekte kararlıyız. Bunun adı Türkiye modelidir. Başka bir yerde insanı değerler üzerine bina edilmiş böylesine samimi bir demokrasi, adil bir kalkınma hedefi, köklü bir hak ve adalet ideali bulamazsınız. İnşallah 2053 vizyonumuzu böyle bir model üzerine inşa edeceğiz.

"Türkiye'de bir kesimin icraat ve zihni derinliğe sahip olmadığı" görüşünü dile getiren Erdoğan, "Bizi kendi sığ sularına çekmeye çalışıyor. 19 yıldır bu tuzağa düşmedik. Bugün de yarın da aynısını yapacağız" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU