IAAF'ın eski başkanı Diack'a yolsuzluktan 4 yıl hapis ve 500 bin euro para cezası verildi

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin eski başkanı Lamine Diack, yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla yargılandığı davada 4 yıl hapis ve 500 bin euro para cezası aldı

Lamine Diack / Fotoğraf: Reuters

Eski Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack'ın yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla yargılandığı dava sonuçlandı.

1999-2015 yıllarında IAAF'ın başkanlığını yürüten Diack'ın Fransa'nın başkenti Paris'te yargılandığı davada mahkeme, 87 yaşındaki Senegalli yöneticiyi 2 yıl ertelemeli 4 yıl hapis ile 500 bin euro para cezasına çarptırdı.

Diack'ın 2012 Londra Olimpiyatları dahil olmak üzere bazı organizasyonlarda dopingli atletlerin test sonuçlarını gizlediği ve karşılığında 3 milyon euronun üzerinde rüşvet aldığı iddia edilmişti.  

2015 yılının kasım ayından beri Paris'te ev hapsinde tutulan Diack'ın avukatlarının mahkeme kararını temyize götüreceği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oğlu suçlamaları reddetmişti

Lamine Diack'ın IAAF'da eski Pazarlama Müdürü olan oğlu Massata Diack, 15 Eylül'de düzenlediği basın toplantısında babası ve kendisi hakkındaki iddiaları reddetmişti.

Massata Diack, babasıyla kendisine yöneltilen suçlamaların amacının "Birleşik Krallık'ın yönetimi ele geçirmesi" olduğunu ileri sürerek, idialar için "spor tarihinin en büyük yalanı" olduğunu savunmuştu.  .

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU