Hamile ve yaralılara da yardım yok: Malta ve İtalya kurtarma gemisindeki doktorun çağrısını geri çevirdi

56'sı refakatsiz çocuk 278 göçmenin bulunduğu Open Arms gemisi, demirlemek için bir haftadır yetkililerin güvenli bir yer göstermesini bekliyor

Kurtarma gemisi Open Arms, denizde mahsur kalan göçmenleri güvenli bölgelere ulaştırmaya çalışıyor (Reuters)

Malta ve İtalya yönetimleri, bir doktorun Akdeniz'de kurtarılan göçmenlerin tutulduğu gemideki iki hamile kadının yanı sıra vücutlarında ciddi derecede yanık bulunan 7 kişinin tahliye edilmesi çağrısını reddetti.

Morning Star'ın haberine göre tıbbi yardım kuruluşu Emergency'den bir doktor pazar günü İspanyol yardım kuruluşu Open Arms'ın aynı isimle işlettiği kurtarma gemisinden her iki ülkenin yetkililerini aradı.

Emergency pazartesi gecesi geç saatlerde yaptığı açıklamada, 9 kişinin hastanede acil tedaviye ihtiyacı olduğunu ve biri sadece 18 yaşında olan iki hamile kadının hem mide bulantısı hem de halsizlik yaşadığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gemideki durumun gitgide içinden çıkılmaz bir hal aldığını kaydeden kuruluş, "Hava koşulları kötüleşiyor, gemideki herkesin fiziksel ve ruhsal durumları tehlikede. Hepsi de işkence ve taciz deneyimlerinin yanı sıra denizi geçme travması yaşıyor... Avrupa hükümetlerinin harekete geçmesi ve misafirlerimizin tedavi edilebilecekleri güvenli bir yere ulaşmalarına izin vermeleri acil ve gerekli. Bu, hem uluslararası sözleşmeler hem de demokratik anayasalarda yer alan hakları güvence altına almaktır" ifadelerini kullandı.

Emergency'nin Başkanı Rossella Miccio, Morning Star'a verdiği röportajda, Open Arms gemisindekileri karaya indirecek bir yer verilmesinin her zamankinden daha acil olduğunu söyledi.

Miccio, "Avrupa savaştan, işkenceden ve yoksulluktan kaçan kişleri hayatlarını riske atmaya ve Akdeniz'in ortasında günlerce acı çekmeye zorlamaya devam edemez. Güvenli ve yasal yollar oluşturmak ve sivil toplum örgütleriyle işbirliğini güçlendirmek Avrupa politikasının önceliği haline gelmelidir" diye konuştu.

İtalya ve Malta'dan demirlemek için güvenli bir yer talebine bir haftadır yanıt bekleyen Open Arms gemisinde, ikisi Malta'nın arama kurtarma bölgesinde gerçekleştirilen üç görevde kurtarılan, 56 refakatsiz çocuk dahil 278 kişiyi bulunuyor.

 

Independent Türkçe, Morning Star

DAHA FAZLA HABER OKU