Suriye'nin kuzeyinde Türk Kızılay ekibine silahlı saldırı: Bir personel hayatını kaybetti, biri de yaralandı

"Kızılay daha fazla insan acı çekmesin diye çabalıyor" ifadesini kullanan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, saldırı haberinin ardından bölgeye gitti

Suriye'nin kuzeyinde görevli Türk Kızılay personeline silahlı saldırı / Fotoğraf: AA

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan seyir halindeki Türk Kızılay aracına, Suriye'de Çobanbey- El Bab arasında, plakasız iki araç içeresinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından çapraz ateş açıldı.

Saldırı sonucu araçta bulunan Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında çalışan bir Türk Kızılay personeli yaşamını yitirdi, bir personel de yaralandı. Bir kişi de saldırıdan yara almadan kurtuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çobanbey'de tedavi altına alınan yaralı personelin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve ilk tedavisinin ardından Türkiye'ye sevk edileceği belirtildi.

"Kızılay daha fazla insan acı çekmesin diye çabalıyor"

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, saldırı haberinin ardından bölgeye gitti.

Bugün sabah saatlerinde Suriye Kızılay insani yardım ekibimizin üzerinde Kızılay amblemi olan aracına El Bab yolu üzerinde bir saldırı düzenlendiği bilgisini paylaşan Kınık, saldırıda bir personellerinin hayatını kaybettiğini, bir personelin de yaralandığı söyledi.

Kızılay’ın Suriye’de şimdiye dek milyonlarca sivile yardım ulaştırdığını kaydeden Kınık, devamında şu ifadelere yer verdi:

"Kızılay Suriye’de sadece daha fazla insan acısı olmasın diye çabalıyor. Kızılay Suriyede kim olduğuna bakmaksızın şimdiye dek milyonlarca sivile yardım etti, koruma sağladı. Ve tüm bu çalışmalarını BM ve İnsani ortakları ile uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde yürüttü. Şehit olan fedakar Kızılaycı arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve hareketimize sabır ve baş sağlığı, yaralı arkadaşımıza da acil şifalar diliyorum. Kızılay ve İnsani yardım çalışanları çatışma bölgesinde de olsa hedef değildir, hedef alınamaz! Acımız gerçekten büyük."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU