DSÖ Avrupa Direktörü'nden net uyarı: Ekim ve Kasım'da koronavirüs daha çok can alacak

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge koronavirüs pandemisinin aşıyla da sona ermeyeceği uyarısında bulundu

Avrupa genelinde 202 binden fazla kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti (Reuters)

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, ekim ve kasım aylarında Avrupa'da Kovid-19'a bağlı ölümlerde artış yaşanmasını beklediklerini açıkladı.

AFP'ye mülakat veren Kluge "Daha da sertleşecek. Ekim ve kasımda daha fazla ölüm göreceğiz" dedi.

Avrupa kıtasında şu anda Kovid-19 bulaşma vakalarında artış olsa da kaydedilen ölümlerin sayısı göreceli olarak sabit kalmıştı.

Ancak DSÖ'ye göre vakaların canlanması günlük Kovid-19 ölümlerinde artışa yol açacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DSÖ Avrupa'nın 55 üye ülkesi salı günü koronavirüse karşı verdikleri yanıtı ve virüse karşı geliştirilen 5 yıllık strateji planını ele alacak.

"Şu anda ülkelerin kötü haber duymak istemediği bir zamandayız ve bunu anlıyorum" diyen Kluge yine de aşının pandeminin sonunu getirmeyeceği uyarısını yaptı.

Belçikalı yetkili "Sürekli şunu duyuyorum: 'Aşı pandeminin sonunu getirecek.' Tabii ki hayır! Aşının tüm nüfus gruplarına yardım edip etmeyeceğini bile bilmiyoruz. Şu anda bunun bazı gruplara yardımcı olurken diğerine olmayacağının işaretleri var. Ayrıca farklı aşılar sipariş etmek zorunda kalırsak bu lojistik açıdan bir facia olur"  ifadelerini kullandı.

Kluge sözlerini "Pandeminin sonu toplum olarak pandemiyle nasıl yaşayacağımızı öğrendiğimizde gelir. Ve bu da bize bağlı. Bence bu çok olumlu bir mesaj" diye sürdürdü.

Avrupa'da özellikle de İspanya ve Fransa'da Kovid-19 vakaları son haftalarda kesin şekilde yükselmişti.

Sadece cuma günü DSÖ Avrupa'ya dahil 55 ülkede 51 binden fazla yeni vaka görüldü ki bu virüs vakalarının nisan ayındaki tepe noktasından daha yüksek bir rakam.

Ancak DSÖ verilerine göre haziran ayından beri Kovid-19 kaynaklı günlük ölüm rakamları aynı düzeyde kalmış, günlük 400-500 ölüm aralığında seyretmişti.

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU