Cavit Çağlar: Gazetecileri kulağından tutar atarım demedim

Hem siyasetçi hem de medya patronu olarak gazetecilerle her zaman dostane ilişkiler içinde olduğunu savunan Olay TV'nin sahibi Çağlar, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya söylediği öne sürülen sözleri yalanladı

İş adamı Cavit Çağlar'a Türk-Rus ilişkilerine katkılarından ötürü 2017 yılında plaket verilmişti / Fotoğraf: AA

Merkezini Bursa'dan İstanbul'a taşıyan ve yeni dönemde kadrosunu güçlendirmek adına transferler yapan Olay TV'nin sahibi Cavit Çağlar'ın, önceki gün Habertürk köşe yazarı Fatih Altaylı'ya verdiği röportajda, "Yorum yok, taraf tutmak yok, yorum yapanı kulağından tutar atarım, baskı olursa kapatır giderim" şeklindeki sözleri tepki çekmişti.

Söz konusu ifadelerle ilgili Twitter'dan açıklama yapan Cavit Çağlar, "Yıllardır gazeteci arkadaşlarımla birlikte yayıncılık yapan biri olarak, 'gazetecileri kulağından tutar atarım' demedim, diyemem. Ben hem siyasetçi olarak hem medya patronu olarak gazetecilerle hep dostane bir ilişki kurdum" yorumunu yaptı.

Çağlar, sözlerini "Gazeteciler kendi işlerini yaparlar, asla benim müdahalem olamaz. Olay TV de profesyonel gazetecilere yöneticilere emanettir. Yayın ilkelerimiz doğrultusunda onların editoryal bağımsızlığının garantisi de benim" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU