Londra-Antalya uçağı karıştı: Siyahi kadına yumruk sallayan adam Türkiye'de gözaltına alındı

Kamera görüntülerinde kadın yolcunun, “Ben Afrikalıyım. Halkımla ilgili hiçbir şey söyleyemezsin” dediği duyuluyor

Kadın yolcuya yumruk sallayan adam, kameralara yakalandı (Sun Online)

Havayolu firması easyJet’le Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye uçan ve ırkçı söylemlerde bulunduğu öne sürülen bir erkek yolcu, siyahi bir kadına yumruk attı.

Gatwick’ten yola çıkan ve Antalya’ya inen uçağın polis tarafından karşılandığı ve saldırganın uçaktan çıkarılıp gözaltına alındığı bildirildi.

Olayı kaydeden kamera görüntülerinde kadın yolcunun, “Ben Afrikalıyım. Halkımla ilgili hiçbir şey söyleyemezsin” dediği duyuluyor.

Bunun üzerine adamın koltuğundan kalkıp hamle yaptığı ve yumruk salladığı görülüyor. Ancak yumruğun kadına isabet edip etmediği anlaşılmıyor.

 


Olayın şahitlerine göre saldırıya uğrayan siyahi kadın, adamın daha önce ırkçı tacizde bulunduğu bir arkadaşını savunuyordu.

Salı günü gerçekleşen olayı kaydeden bir yolcu, adamın önce başka bir siyahi kadınla münakaşaya girdiğini ve ırkçı sözler sarf ettiğini kaydetti.

The Sun’a konuşan yolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

İkinci bir siyahi kadın, arkadaşını sözlü olarak savunuyordu ve aynı tacize maruz kalıyordu. Sonra olay, videoda gördüğünüz saldırıya dönüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tanık ayrıca, söz konusu adamın, diğer yolcuların alkışları eşliğinde uçaktan indirilip gözaltına alındığını ve Türk polisine hoşgörülü olmaları için yalvardığını söyledi.

Bir easyJet sözcüsü de yolcunun "rahatsız edici davranışları" nedeniyle polis tarafından uzaklaştırıldığını doğruladı.

Sözcü, “Bu tür olaylar nadir yaşanır ama onları çok ciddiye alırız. Uçakta taciz veya tehdit içeren davranışlara müsamaha göstermiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, The Sun

DAHA FAZLA HABER OKU