Önceki Belçika Kralı'nın gayrimeşru çocuğu, kardeşleriyle aynı haklara kavuşmak için dava açtı

Kadının avukatı, müvekkilinin eski hükümdar için 'ucuza giden çocuk' olmak istemediğini söyledi

Delphine Boël, perşembe günü mahkemede görüntülendi (BELGA/AFP)

Belçika'nın eski kralının evlilik dışı çocuğu, kraliyet ailesi mensubu üvey kardeşleriyle aynı hak ve unvanları kazanmak için mahkemeye gitti.

Bu yılın başlarında DNA testinin onun kızı olduğunu göstermesinden sonra 52 yaşındaki sanatçı Delphine Boël, Kral II. Albert'i 1960'larda yaşadığı ilişkiden çocuk sahibi olduğunu kabul etmeye zorladı.

Boël, resmen eski kralın çocuğu olarak tanınmak için şimdi davasını Brüksel'deki yüksek mahkemeye götürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Albert'in gayrimeşru çocuğu hakkındaki söylentiler, eşi Kraliçe Paola'nın 1960'ların sonlarındaki bir ilişkiye ve bir kızın doğumuna değindiği 1999 tarihli biyografisinden sonra ortaya çıkmıştı.

Boël'in annesi Barones Sybille de Selys Longchamps, kral olmasından önce Albert'le 18 yıllık bir ilişkisi olduğunu iddia etmişti.

2013 yılında sağlık nedenlerinden ötürü tahttan feragat eden eski hükümdar, ilk kez 2005'teki bir röportajda kayda geçen babalık iddiasını uzun süre reddetmişti.

Boël'in avukatı Marc Uyttendaele, müvekkilinin Albert'in şu anki Belçika Kralı Philippe'in de aralarında bulunduğu diğer üç çocuğuyla aynı hakları istediğini söyledi.

Yasal mücadele başarılı olursa, Boël'in çocukları da Belçika prensi ve prensesi unvanlarını alabilir.

Uyttendaele şu ifadeleri kullandı:

Delphine'in durumu prenses olmak istemesi veya istememesiyle alakalı değil.
Ucuza giden çocuk olmak istemiyor, erkek kardeşleri ve bacısıyla tamamen aynı imtiyazlara, unvanlara ve yetkilere sahip olmak istiyor.

Kralın hukuk müşaviri Alain Berenboom, davayı Boël'le görüştüğünü ve bunun adli yargılamadan ziyade bir "idari yargılama" olduğuna inandığını söyledi.

Berenboom "Bizim görüşümüze göre, unvan söz konusu olduğunda bu mahkemenin değil, yürütme gücünün yetkisindedir" diyerek prenses unvanının ancak kraliyet kararnamesiyle verilebileceğini belirtti.

Eski kralın ocak ayında ebeveyni olduğunu kabul etmesinden sonra Uyttendaele, Boël'in hayatının "bu kimlik arayışı nedeniyle uzun bir kabus" olduğunu söylemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU