Goriller orman bekçilerine selfie pozu verdi

Kongo Cumhuriyeti'ndeki Virunga Milli Parkı’ndaki yetim goriller korucuların çektiği fotoğrafta insan gibi poz verdi

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Virunga Milli Parkı'nda 2 dağ gorili, korucuları Mathieu Shamavu'yla selfie pozu verdi / Fotoğraf: The Independent 

Dünyadaki nesli en çok tükenmekteki canlılardan 2 dağ gorili, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki orman bekçilerinin çektiği selfiede insan gibi poz verdi.

Orman bekçisi Mathieu Shamavu, Virunga Milli Parkı'nda poz veren 2 gorilin fotoğrafının sosyal medyada yasadışı avlanma karşıtı gruplar arasında hızla yayıldığını söyledi.

Geçmişte Kongo Doğayı Koruması Enstitüsü (ICCN) için çalışan Shamavu, fotoğrafı, “ofiste başka bir gün” yazısıyla paylaştı.

Shamavu’nun fotoğrafı, doğa yaşamını korumayı ve avcılığı engellemeyi hedefleyen ‘Elite Anti-Poaching Units and Combat Trackers’ Facebook grubunda yayımlandıktan sonra 20 bin kişi tarafından paylaşıldı.

Paylaşım orman bekçilerinin çalışmalarını öven ve bağış vaadinde bulunan binlerce yanıt aldı.

Fotoğraftaki 2 goril, kaçak avlanan kişiler tarafından yetim bırakılmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sonrasında bağımsız bir şekilde hayatta kalmakta zorlanacağı için koruculara verilen goriller bu sebeple insanlarla ilişki kurmaya alışkın.

Afrika’da gorilleri korumak amacıyla kurulan ilk milli park unvanına sahip Virunga, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğusundaki dağlık bölgede bulunuyor.

20 yıldan fazla süredir devam eden savaş ve çatışmadan ciddi ölçüde etkilenmiş bölgedeki 600 kişilik orman bekçisi ekibi, parktaki vahşi yaşamı korumak için çalışıyor.

Dağ gorilleri, kaçak avlanma ve yaşam alanlarının tahribatı nedeniyle yok olmanın eşiğindeydi. Sürdürülebilir koruma çabaları sayesinde kurtarılan gorillerin popülasyonu yine de büyük ölçüde baskı altında. Vahşi doğada şu an sadece bin dağ gorilinin kaldığı belirtiliyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/environment

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU