Britanyalı firari, polisin kendisi için yaptığı Facebook paylaşımına yanıt verdi: Ödülün iki katını teklif ediyorum

Kaçak, "Önüme kırmızı halı serip yanlarına sevimli birkaç gümüş direk koyarsanız memnuniyetle gelirim" dedi

Aaron Stephenson,  saklanmasına yardım edecek herkese, polisin önerdiği ödülün iki katını teklif etti (Northumbria Polis Teşkilatı)

Bir kaçak, polisin kendisinin yeriyle ilgili bilgi paylaşacak kişilere önerdiği ödülü ikiye katladı ve nerede olduğuna dair sessiz kalacak kişilere bu parayı vereceğini söyleyerek polisle alay etti.

Newbigginli 27 yaşındaki Aaron Stephenson, uyuşturucu tedarikiyle ilgili yürütülen bir soruşturmayla bağlantılı olarak ceza mahkemesinden çıkan tutuklama emri uyarınca aranıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Northumbria Polis Teşkilatı çarşamba günü Facebook'ta yaptığı paylaşımda, Woodhorn Road bölgesinden Stephenson hakkında bilgi verecek kişilere bin sterline (yaklaşık 9 bin 600 TL) kadar para ödülü teklif etmişti.

Bu duyuruya herkesin göreceği bir şekilde ve kısa sürede yanıt veren Stephenson ise polisin kendisine bu miktarın 20 katını ödemesi halinde bizzat teslim olacağını söyledi ve "ağzını kapalı tutan" kişilere bahsi geçen ödülün iki katını teklif etti.

Dedektif Başkomiser Martin Brooks şunları söylemişti:

Aaron Stephenson'ın izini sürme girişiminde kapsamlı araştırmalar yaptık ve çabalarımız o gözaltına alınana kadar devam edecek.

Stephenson bir dizi ciddi suçla bağlantılı olarak aranıyor ve bizler onun nerede olduğunu bilen ya da yakın zamanda onu görmüş olan topluluk üyelerinden öne çıkmalarını istiyoruz.

Orada birileri bir şeyler biliyor olacak ve bu bilgiler tutuklamaya yardımcı küçük detaylar olabilir. Ayrıca öne çıkıp teslim olması ve doğru şeyi yapması için doğrudan Aaron'a da sesleniyorum.

Polis teşkilatının çağrısının altına yorum yapan Stephenson ise "Önüme kırmızı halı serip yanlarına sevimli birkaç gümüş direk koyarsanız memnuniyetle gelirim" diye yazdı.

Polisin kamuya açık çağrıları paylaşırken "ne yaptığının farkında olduğunu" belirten Stephenson, bu birimi kendisini online ortamda istismarın hedefi haline getirmeye çalışmakla suçladı.

Ödülü teklif eden Crimestoppers adlı kuruluşun Bölge Müdürü Ruth McNee ise şunları söyledi:

Aaron'ın yeri hakkında bilgi sahibi olanlar, lütfen yardım kurumumuzu arayarak veya basit ve güvenli online formumuzu kullanarak isminizin yüzde 100 gizli kalabileceğini unutmayın.

Bizimle iletişime geçtiğinizi kimse bilmeyecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU