ABD Başkanı Trump: Elimizde kimsenin bilmediği silahlar var

Gazetecilere verdiği demeçte "Harika silahlarımız var" diyen Trump, "Elimizdeki sistemler ne Çin Devlet Başkanı Cinping ne de Rusya lideri Vladimir Putin'in elinde var" açıklamasında bulundu

ABD Başkanı Donald Trump / Fotoğraf: AFP

ABD Başkanı Donald Trump, ellerinde kimsenin bilmediği silah sistemlerinin bulunduğunu söyledi.

Michigan eyaletine gitmeden önce gazetecilere açıklama yapan Trump, Amerikalı gazeteci Bob Woodward'ın yazısında bahsettiği ve ABD'nin ne Rusya ne de Çin'in sahip olduğu yeni bir nükleer silah sistemi geliştirdiğine yönelik iddiasına ilişkin yorum yaptı.

"Umarım yeni füzelerimizi kullanmak zorunda kalmayız"

"Harika silahlarımız var" diyen Trump, "Gizli bilgilerden bahsetmiyorum, yaptıklarımızdan bahsediyorum. Harika silahlar yapıyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz her zamankinden daha güçlü. Son üç buçuk yılda ordumuza 2.5 trilyon dolar harcadık. Şimdi yeni füzeler var... Umarım onları kullanmak zorunda kalmayız. Ama nükleer silahlarımız artık on yıllardır en iyi durumda" açıklamasında bulundu.

"Cinping ve Putin'in elinde bu silahlardan yok"

Ülkesinin sahip olduğu silahlarla övünen ABD Başkanı şöyle devam etti:

"Açıkçası bunlar kimsenin bilmediği silah sistemleri. Beni görüşüm bu durum devam ederse iyi olur. Harika sistemlerimiz var"

Açıklamalarına Michigan eyaletinde de devam eden başkan, "Bu yalan medya aracılığıyla siz de öğrendikiz. Dedim ki; silah sistemlerimiz ve füzelerimiz var... Daha önce görmediğiniz sistemler. (Çin Devlet Başkanı) Şi Cinping'in elinde bunun gibisi yok. (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin'in elinde bunun gibisi yok. Kimsenin elinde yok. Diyorlar ki "gizli askeri bilgileri paylaşıyorsun". Hayır, ben elimizde dünyanın en büyük silah sistemlerinin olduğunu söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Gizli bilgileri ifşa ettiği gerekçesiyle eleştirilen Trump, "Medya beni eleştiriyor. Endişelenmeye gerek yok. Bu insanlar hasta" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU