CHP'li Faik Öztrak koronavirüse yakalandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak'ın PCR testi pozitif çıktı. Koronavirüse yakalanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ise tedbir amaçlı uyutulduğu açıklandı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını açıkladı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Öztrak, "Yaptırdığım Covid-19 testinin pozitif çıktığını az önce öğrendim. Sağlık durumum şu an gayet iyi. Fakat birkaç hafta evden çalışacağım. Arayıp soran herkese çok teşekkür ederim. Yakın zamanda benimle maskesiz temasta bulunanların test yaptırmasını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Böcek için kritik 24 saat

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Kovid-19 nedeniyle yatırıldığı özel hastanenin yoğun bakım servisindeki tedavisi ise sürüyor.

Akciğerlerindeki hasar nedeniyle doktorları tarafından tedbir amaçlı uyutulan Böcek'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, kritik 24 saatin aşılmasının beklendiği kaydedildi.

17 Ağustos'ta koronavirüse yakalandığını açıklayan Muhittin Böcek, 21 Ağustos'ta hastaneden fotoğrafını paylaşmıştı. 

Böcek, Twitter paylaşımında "Hastaneye yatışımdan bugüne kadar mesaj gönderen, arayan, sosyal medyadan yazan vatandaşlarıma, yol arkadaşlarıma, can dostlarıma, dua eden herkese teşekkür ediyorum. Dualarınızla ve doktorlarımızın ilgisiyle iyileşiyorum. Mesafe ve hijyen kurallarına uyalım" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU