İsrail'de Kovid-19'la mücadelenin önde gelen doktoru isyan etti: Bu toplumdan utanıyorum

Hem pandemiyi ciddiye almayan vatandaşları hem de İsveç hükümetinin izlediği yolu benimseyen meslektaşlarını uyaran doktor, "Birçok hasta kollarımda can verdi. İnsanların öylece ölüp gitmesine izin veremeyiz" dedi

Dr. Gadi Segal (Sheba Tıp Merkezi)

Koronavirüs (Kovid-19) salgınında tablonun gitgide kötüleştiği İsrail'de sağlık çalışanları da isyan bayrağı çekti.

Ülkenin ilk koronavirüs birimini yöneten Dr. Gadi Segal, Facebook'ta yaptığı paylaşımda, halkın sorumsuz davranıp virüsün tehlikelerini kabul etmemesi yüzünden insanların öleceği uyarısında bulunarak İsraillileri pandemiyi ciddiye almaya çağırdı.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Tel Aviv yakınlarındaki Sheba Tıp Merkezi'nde durumu ağır Kovid-19 hastalarını tedavi eden Dr. Segal, İsrail halkının maske takmak gibi temel önlemleri görmezden gelerek diğer insanların hayatını hiçe saydığını belirtti.

Segal şu ifadeleri kullandı:

Bu hastalıktan ölen inanların isimlerini paylaştım. Onlardan birçoğunu tanıyordum, bazıları da benim kollarımda can verdi… Suç, maaşlarının, kişisel özgürlüklerinin, ifade özgürlüklerinin insanların hayatından daha önemli olduğunu düşünenlere ait. Bir insan olarak, bir doktor olarak bu toplumdan utanıyorum… Yaşadığım utancı açıkça ifade ediyorum ve hepinizi de buna katılmaya davet ediyorum.

İsrailli doktor, daha sonra Yediot Ahronot'a verdiği röportajdaysa, koronavirüsü inkar etmenin ve tehlikeyi azaltacak önlemleri umursamamanın ülke çapında tam kapsamlı tecrit kararının alınmasını hızlandırmaktan başka bir işe yaramayacağını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meselenin karşılıklı sorumluluk almakla ilgili olduğunu kaydeden Segal, "İnsanların Kovid-19'un çok komplike bir hastalık olduğunu anlaması şart. Bu bir pandemi ve herkes maske takıp sosyal mesafeye uymalı" dedi.

Tam kapsamlı tecridin insanların istemediği yıkıcı sonuçları olabileceği uyarısında bulunan doktor, salgına rağmen gevşek bir yönetim tarzı izleyen İsveç hükümetinin yaklaşımını benimseyen meslektaşlarına da veryansın etti.

Segal, "Bu doktorlar, hastaları can verirken onları tutmak zorunda kalmadı. Ben kaldım ve size şunu söylüyorum: İnsanların öylece ölüp gitmesine izin veremeyiz" diye ekledi.

Geçen hafta nüfus bazında dünya genelinde en çok can kaybının yaşandığı ülke haline gelen İsrail'de vaka artışı sürüyor.

Son verilere göre enfekte kişi sayısının 140 bine yaklaştığı İsrail'de bugüne dek bin 48 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

 

Independent Türkçe, Yediot Ahronot

DAHA FAZLA HABER OKU