Kaptan Amerika aslında buzun altında ne kadar süre kaldı ve nasıl kurtuldu?

Kaptan Amerika uzun süre buzun altındaydı, peki orada tam olarak ne kadar kaldı ve hayatta kalmayı nasıl başardı?

İlk Yenilmez: Kaptan Amerika 2011'de vizyona girmişti (Marvel Studios)

Kaptan Amerika modern döneme gelmeden önce uzun süre buzun altında kalmayı başarmıştı. İlk Yenilmez: Kaptan Amerika’nın (Captain America: The First Avenger) sonunda Chris Evans’ın canlandırdığı Steve Rogers, Hugo Weaving’in canlandırdığı Red Skull’ı mağlup etmişti ancak zaferi büyük bir maliyeti beraberinde getirmişti. 

Hayley Atwell’in canlandırdığı Peggy Carter’a son birkaç söz söyledikten sonra, öldüğü düşünülmüş ve Peggy ardından yas tutmuştu. Filmin sonundaki sahneler Steve’in hayatta olduğunu göstermişti. Görünüşe göre hem kendisi hem de kalkanı Kuzey Buz Denizi’nde donmuş olarak bulunmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rogers daha sonra farklı değerleri olan ve aşina olmadığı bir dünyaya adım atmıştı. Yenilmezler (The Avengers) ve Kaptan Amerika: Kış Askeri (Captain America: The Winter Soldier) gibi filmler Rogers’ın 1940’lardan gelerek 21. yüzyıla ayak uydurmasını ele almıştı.

Screent Rant'in haberine göre Steve Rogers 1945’te kaybolmuş ve 2011’e kadar da bulunamamıştı bu da bedeninin 66 yıl boyunca buzun altında kaldığına işaret ediyor. Bu The Avengers#4’teki hikaye örgüsünden biraz farklı. Çizgi romanda esasen Rogers 1964’te uyanıyor ve yalnızca 20 yıl kaybetmiş olarak dünyaya dönüyor. Steve Rogers o durumda bile modası geçmiş bir kalıntı gibi hissediyor ancak bu Marvel Sinematik Evreni’ndeki haliyle epey farklı. 

Kaptan Amerika’nın donmuş halde nasıl hayatta kalmayı başardığına gelince, cevap damarlarından geçen süper asker serumuna atfedilebilir. Marvel, Steve’in başına gelenleri orman kurbağalarının kış uykusuna benzetiyor. Karaciğerinin ürettiği yüksek glikoz miktarı kanını kalınlaştıran ancak dondurmayan bir "kriyoprotektan" yarattı. Kaptan’ın kanı donmadığı için de buzda onlarca yıl hayatta kalabildi. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU