Prens Harry ve Meghan Markle, Netflix'le anlaşmaya varınca Kraliyet'e borçlarını geri ödedi

Dük ve Düşes, Netflix'le imzaladıkları milyonlarca dolarlık anlaşmanın ardından malikanenin tadilat maliyetini karşıladı

Harry ve eşi Meghan Markle, Kraliyet'teki unvanlarından feragat ettikten sonra ABD'ye yerleşmişti (Reuters)

Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan, dijital yayın platformu Netflix'le imzaladıkları milyonlarca dolarlık anlaşmanın ardından kraliyet konağı Frogmore Cottage'ı yenilemek için vergi mükelleflerinin parasından kullandıkları 2,4 milyon sterlini (yaklaşık 23,5 milyon TL) geri ödedi.

Bir sözcü, Dük'ün Sovereign Grant'e (Birleşik Krallık'ta Kraliyet ailesine tahsis edilen para -ed.n.) katkıda bulunarak hesabı tamamen kapattığını doğruladı.

Harry'nin sözcüsü şunları söyledi:

Sussex Dükü, Sovereign Grant'e bir katkı yaptı.

İlk olarak Prens Harry'nin teklif ettiği bu katkı, Majesteleri Kraliçe'nin bir mülkü olan Frogmore Cottage için yapılan gerekli yenileme masraflarını tamamen karşıladı ve burası Dük'le ailesinin BK'deki ikametgahı olarak kalacak.

Yapının projesi, 5 mülkün yeniden tek bir malikaneye dönüştürülmesini içeriyordu. Çift tüm demirbaşların ve teçhizatın ödemesini yapmış olsa da yenileme çalışmalarının maliyeti başlangıçta vergi mükelleflerine düştü.

Daha önce, Sussex çiftinin yenileme işlemleri başladıktan sonra bir dizi tasarım değişikliği yapmasıyla mülkteki çalışmaların geciktiği belirtilmişti. Yapısal çalışmalar, yeniden kablolama ve döşemeyi içeren fatura 2,4 milyon sterlin tutarındaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir kaynak, çiftin BK'yi ziyaret ederken oğulları Archie'yle birlikte yine bu konutta kalacağını aktardı.

Söz konusu kaynak, "Frogmore Cottage'ın hâlâ BK'deki esas evleri olması planlanıyor" dedi.

Monarşiden uzakta kişisel ve finansal özgürlüğe sahip bir hayat sürmeye çalışan çift, ABD'ye taşınarak Santa Barbara şehrinin Montecito bölgesinde 11 milyon sterlin (yaklaşık 108 milyon TL) değerinde bir ev satın aldı.

Bu sırada, çiftin dijital yayın platformu Netflix için film ve diziler üretmeye yönelik yeni anlaşmasının 100 milyon dolar (yaklaşık 746 milyon TL) değerinde olduğu belirtiliyor.

Devlet liderinin seçilmiş bir kişi olması için kampanya yürüten Republic adlı kuruluştan Graham Smith şu ifadeleri kullandı:

Harry, vergi mükelleflerinin parayı nakit ödemesini beklemek yerine bu faturayı daha en baştan ödemeliydi.

Şimdi yenileme çalışmaları için ödeme yaptılar ama BK'de kaldıkları sıralarda bu evi kullanmaya devam edecekler.

Bu malikanenin Kraliçe'nin mülkü olduğunu iddia ettikleri açıklama doğru değil.

Hazine'ye gelir sağlama amacını taşıyan Crown Estate'e ait, dolayısıyla burası için ne kadar kira ödediklerini bilmeye hakkımız var.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU