Donald Trump'tan Rihanna'ya tuhaf uyku alışkanlıklarıyla bilinen 5 ünlü

Chrissy Teigen televizyon karşısında uyurken Hugh Jackman uyurken balık gibi zıplıyor

Rihanna bir şarkı üstünde çalıştığı dönemde sağlıklı uyuyamadığını söylüyor (Fotoğraflar: AFP)

Pek çok kişi yorgun ve stresli bir günün ardından rahat ve deliksiz bir uykuya dalabilmek için farklı taktikler uygular. Aynı şekilde sabah sağlıklı bir uykudan uyanmak da epey zahmetli olabilir. Bu açıdan ünlü isimlerin de yoğun tempolarının üstesinden gelebilmek için farklı uyku alışkanlıkları geliştirmiş olması şaşırtıcı değil. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Girls Talk in Smack'in haberine göre örneğin ABD’li model, televizyon sunucusu ve senarist Chrissy Teigen, televizyon açık olmadığı sürece uykuya dalamıyor ve hatta televizyonu sabahları alarm olarak da kullanıyor. Teigen, “Televizyon açık olmadan uyuyamam, bu yüzden onu gece boyunca açık tutarız ve beni sabah da uyandırır” diye belirtiyor. 

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, gün içinde daha fazla şey yapabilmek için 4 saatten fazla uyumayı reddediyor. Trump, “Günde 12 veya 14 saat uyuyan biri üç veya 4 saat uyuyan biriyle nasıl rekabet edebilir?” diyerek neden az uyumayı tercih ettiğini açıklıyor. 

 

afp.jpg
ABD Başkanı Trump, az uyumayı tercih ederek güne daha fazla şey sığdırmayı tercih ediyor (AFP)

 

Wolverine karakteriyle tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine ulaşan Hugh Jackman ise uyurken tıpkı bir balık gibi hareket ettiğini söylüyor. Jackman şu şekilde açıklıyor:

Uyuma şeklimden ötürü lakabım Lepistes, tıpkı sudan çıkmış lepistes gibi. Eğer sudan çıkmış bir balık gördüyseniz çırpınıp dururlar. Beni uçakta ya da holde ya da herhangi bir yerde uyurken görürseniz kelimenin tam anlamıyla sudan çıkmış lepistes gibi etrafta zıplıyorum. Bu biraz utanç verici ve karım için biraz tehlikeli, eğer rüya görüyorsam sıvışması gerekiyor. Uyuma biçimim normal değil.

ABD’li şarkı ve söz yazarı Mariah Carey ise etrafını nemlendiricilerle çevreliyor ve yatak odasını buhar odasına dönüştürdüğünü söylüyor. Carey, “Kelimenin tam anlamıyla yatağımın etrafında 20 nemlendiricim olur. Esasen bu tıpkı buhar odasında uyumaya benziyor” diye belirtiyor. 

“Diamonds” ve “Umbrella” gibi şarkıların sahibi Rihanna ise yeni bir müzik üzerinde çalışırken asla sağlıklı uyuyamadığını çünkü çalıştığı şeye dair çok fazla düşündüğünü belirtiyor. Rihanna, “Ne zaman yeni bir parça yazsam ya da dinlesem kafamda videoyu canlandırmak dışında bir şey yapamıyorum. Tanıtım ve canlı performanslar da dahil parçanın her yönünü planlamaya başlıyorum, bu yüzden de uyumuyorum” ifadelerini kullanıyor. 

 

Independent Türkçe, Girls Talk in Smack

DAHA FAZLA HABER OKU