Netflix'in patronu: Koronavirüs bizim için "fırsata" dönüştü

Dijital yayın platformu 2020'de abone sayısında muazzam yükseliş gördü

Netflix CEO'su Reed Hastings: "Bu yönlendiricilerimizi devre dışı bırakan bir internet virüsü de olabilirdi ve o zaman tema parklarıyla Disney iyi durumda olurdu" (Reuters)

Netflix'in CEO'su Reed Hastings, koronavirüsün dijital yayın devi üzerindeki etkisine dair düşüncelerini dile getirerek şirketi için "fırsata" dönüştüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pek çok şirket dünya genelindeki tecritler sürecinde bocalarken Netflix 2020'de abone sayılarında yükseliş gördü. 2019'un son aylarında görülen yeni üyelik sayısını neredeyse ikiye katlayan yılın ilk üç ayında, yaklaşık 16 milyon kişi yeni hesap oluşturdu.

Yatırımcıların, şirketin insanların evde daha fazla vakit harcamasından faydalanma becerisine para yatırmasıyla Netflix'in hisselerinin değeri de bu yıl yüzde 30'dan fazla tırmandı.

The Times'a konuşan Hastings şunları söyledi:

Bu, insanları genellikle öldürmeyen ancak onları evde tutan bir biyolojik virüs haline geldi.

Yönlendiricilerimizi devre dışı bırakan bir internet virüsü de olabilirdi ve o zaman tema parklarıyla Disney iyi durumda olurdu.

Hastings şunları ekledi:

Fark etmemiz gereken şu ki, bazen iş açısından bir fırsat yakalarsınız ve bu sizin hatanız değildir. Suçlu hissetmeyin. Biz tam olarak şu duygular içindeyiz: 'Pekala biz müşterilere hizmet sağlıyoruz ve bu desteği alıyoruz.

Zira tahtaya vuralım, aşı gelecek. Kovid sona erecek. Hepimiz 2020'ye ve ne kadar çılgınca olduğuna dair hikayeler anlatacağız.

Hastings 90'larda postayla DVD siparişi alan bir şirket olarak çalışmaya başlayan Netflix'in kurucu ortaklarından biriydi. Şimdiyse 190 ülkede yaklaşık 193 milyon ödeme yapan abonesi bulunuyor.

Netflix, The Crown ve Tiger King gibi gözde dizilerinin ardından bu yıl toplam 160 Emmy ödülü adaylığı toplayarak sektörde rekor kırdı ve rakibi HBO'yu yerinden etti. Şirket, The Irishman ve Marriage Story dahil, filmleriyle de 24 Oscar adaylığı elde etti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU