Bahçeli’den sonra TBMM Başkanı Şentop: Belli suçlarda idam cezası olmalı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından gündeme getirilen idam tartışmalarıyla ilgili "Çok sınırlı olarak, belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim" dedi

Mustafa Şentop / Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, adliye açılışı için geldiği Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin idam cezasının geri getirilmesi konusundaki görüşleri sorulan Şentop, şöyle konuştu: 
 

Çok sınırlı olarak belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim.

Bunlardan bir tanesi eski tabirle 'teamülden, tasarlayarak adam öldürme', 'vahşice insan öldürme suçları', bir de 'küçük çocuklara karşı işlenen cinsel suçlar' çerçevesinde, sadece bunlarla sınırlı olmak kaydıyla idam cezasının olması gerektiğini düşünenlerden birisiyim.


“Anayasa değişikliğine ihtiyaç var”

Akademisyen olduğu dönemlerde de bu konuda çalışmalar yaptığını söyleyen Şentop, bu konuda cezanın gelebilmesi için anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde ek protokoller ile ilgili de değerlendirilme yapılması gerektiğini belirten Şentop, "Bu konuda takdir parlamentomuzun, görüşülüp, tartışılması gereken bir konu" dedi. 
 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU