Amber Heard'den Johnny Depp'e yeni suçlama: "Twitter trollüğü"

"Depp, süregelen karalama kampanyasında Heard'ın Twitter hesabını hedef almak ve yapacağı sözleşmeleri etkilemek için hem gerçek hem de sahte sosyal medya hesaplarını kullandı"

Heard, Depp'le birlikte geçirdiği üç yıl boyunca şiddete uğradığını iddia etmiş, bu iddiaların ardından çiftin boşanma süreci sansasyonel bir hal almıştı (AFP)

ABD’deki bir mahkemeye sunulan belgelere göre Amber Heard, eski eşi Johnny Depp’in internette başattığı karalama kampanyasına maruz kaldığını öne sürdü.

Açık erişimli belgelerde, Depp’in bir trol kampanyası başlatarak Heard’ü karalamaya ve kariyerini baltalamaya çalıştığı iddiası yer aldı.

Aquaman yıldızı, eski eşinin ve avukatı Adam Waldman'ın onu karalamak ve taciz etmek için hem gerçek hem de sahte Twitter hesapları ayarladığını iddia ediyor.

Belgelerde Waldman’ın bu tür saldırıları ayarlama kabiliyetine sahip Rus bireylerle bağlantı kurduğu ileri sürülüyor.

Söz konusu belgeler, Depp'in tabloid gazete The Sun’a açtığı iftira davasının duruşmalarının ardından, 10 Ağustos'ta hazırlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karayip Korsanları yıldızı, Nisan 2010’da yayımlanan ve aktörü “karısını döven biri” diye niteleyen haber nedeniyle gazeteye 1 milyon sterlinlik dava açmıştı.

Londra'daki Kraliyet Adalet Mahkemesi'nde görülen davanın sonucunun Eylül’de açıklanması bekleniyor.

Öte yandan Depp, 2018’de Washington Post’ta yazdığı bir köşe yazısı nedeniyle Heard’e açtığı 50 milyon dolarlık bir diğer davaya hazırlanıyor.

Heard’ün ABD’nin Virgina eyaletinde sunduğu söz konusu belgeler de aktrisin karşı davasının bir parçası.

Daily Mail’in haberine göre söz konusu belgelerde şu ifadeler yer alıyor:

Depp, süregelen karalama kampanyasında Heard'ın Twitter hesabını hedef almak ve yapacağı sözleşmeleri etkilemek için hem gerçek hem de sahte sosyal medya hesaplarını kullandı.

Bu hesapların çoğu Heard'ü karalayıp taciz ederken, Depp'in avukatı Adam Waldman'ı övüyordu.

 

Independent Türkçe, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU