Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yargının tek ideolojisi adalet olmak zorundadır

Yeni adli yıl açılışında Beştepe'de konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ölüm orucunda hayatını kaybeden Ebru Timtik'in fotoğrafını binasına asan İstanbul Barosu'na tepki gösterdi.

Fotoğraf: AA

Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020-2021 Adli Yılı açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşan Erdoğan, "'Adalet mülkün temelidir' sözü, devletin ordu ile para ile değil, petrolle doğalgazla değil, adaletle yaşadığını belirtiyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Yargının tek ideolojisi adalet olmak zorundadır" dedi.

Ölüm orucunda hayatını kaybeden Ebru Timtik'in fotoğrafının İstanbul Barosu'na asılmasına tepki gösteren Erdoğan, "İstanbul Barosu binasına asılan pankartın, şehidimizin kemiklerini sızlatmanın ötesinde anlamları olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı, "Avukatların, teröristlerin bu kadar pervasızca yanlarında durabilmeleri kabul edilebilir değildir" düşüncesini dile getirdi.

Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la yaşanan gerilime değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Çevresindeki her ülkenin hakkı olan Akdeniz'in zenginliklerinin üzerine adeta çökme çabası tam bir modern sömürgecilik örneğidir. Biz artık bu gölge oyunundan bıktık.Ne yaparlarsa yapsınlar bu adalet uyanışını durduramayacaklar. Kendine bile hayrı olmayan bir devleti, Türkiye gibi bölgesel ve küresel bir gücün önüne atıp yem etmeye çalışmak, artık komik kaçmaya başladı.Bu yükselişi durduramayacaklar"

"Adaleti tam manasıyla tesis ettiğinizde diğer her şey zaten kendiliğinden gelişecek, yaşayacak, ülkeyi ve toplumu kuşatacaktır" diyen Erdoğan, "İsimleri tarihe altın harflerle kazanan devlet büyüklerine baktığınızda, hepsinin de en başta gelen vasfının adalet konusundaki hassasiyet olduğunu görüyoruz.Bu ağır yükü başarıyla omuzlayan sizlerin her birine ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" sözlerini kullandı.

"Diplomatik laf cambazlıkları artık yetmiyot"

Erdoğan, "Adalet insanlığın varlığı ve geleceği bu kadar önemliyken, günümüzde dünyanın dört bir yanında inleyen mağdurların feryatlarının yükseliyor olması ayrı bir tenakuzdur.Kendilerini büyük, güçlü, yenilmez olarak gören kimi devletlerin, diğerlerine karşı sergiledikleri zalimlikleri örtmeye artık siyasi ve diplomatik laf cambazlıkları da yetmiyor. Demokrasiye güvenliğe ve refaha sadece dünyanın belli toplumlarının sahip bulunduğu diğerlerinin onlara hizmet dışında önem taşımadığı çarpık anlayış artık ifşa olmuştur" dedi.

"Biz bu gölge oyunundan bıktık"

"Tarih boyunca hep başkalarının arkasına saklanarak varlığını sürdürmüş bir devleti önümüze atarak, kendi gizli emellerini gerçekleştirmeye çalışanların yaptıkları da en büyük adaletsizliktir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Biz artık bu gölge oyunundan bıktık. Kendine bile hayrı olmayan bir devleti Türkiye gibi bölgesel ve küresel bir gücün önüne atıp yem etmeye çalışmak artık komik kaçmaya başladı.

Asırlardır Afrika'dan Güney Amerika'ya kadar sömürmedik yer, katletmedik insan bırakmayanların devri sona eriyor.

Osmanlı gibi 600 yıllık bir devin külleri üzerinden inşa ettiğimiz cumhriyetimizin 100. yılına yaklaşırken, daha sıkı sarılmakta kararlıyız.

Medeniyetimizin ve tarihimizin bize bıraktığı mirası çok daha ileri taşıyarak evlatlarımıı büyük ve güçlü, adil ve müreffeh bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz.

Gözümüzün sadece kendimizi düşünmekten, kendimiz için çalışmaktan değil, arkanızdaki bu geniş destek de kaynaklandığının gayet iyi farkındayız.

Her platformda hak ve adalet talebimizi en yüksek sesle dile getiriyoruz.

Erdoğan, Yeni yönetim sistemimiz herkesin kendi işine odaklanmasını sağladık. Darbe dönemlerinde çok büyük tartışmalara yol açan görüntülerin tarihe karıştığı yeni bir döneme girdik" diye konuştu.

 

Ayrıntılar geliyor...

DAHA FAZLA HABER OKU