Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mansur Yavaş'ı kabulüne ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABB Başkanı Yavaş'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Kabulde, Ankara'nın kent sorunlarına, planlanan projelere ve bazı alanlarda bürokraside yaşanan tıkanmaların aşılmasına ilişkin başlıklar ele alındı

Mansur Yavaş - Recep Tayyip Erdoğan / Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Beştepe'de bir görüşme gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı kabulünde, başkentin kent sorunlarına, planlanan projelere ve bazı alanlarda bürokraside yaşanan tıkanmaların aşılmasına ilişkin başlıkların ele alındığını bildirdi.

Kabulde, Ankara'nın kent sorunlarına, planlanan projelere ve bazı alanlarda bürokraside yaşanan tıkanmaların aşılmasına ilişkin başlıkların ele alındığı ifade edilerek şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başkanı'mız Mansur Yavaş, kentimizin asırlık çınarı MKE Ankaragücü'nün mali sıkıntıları, fuar alanı inşasında yaşanan sorunlar ve Gençlik Parkı'nın yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devri konularında görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Görüşmede Cumhurbaşkanı'na başta su altyapı ve arıtma projeleri olmak üzere önemli projeler hakkında bilgi verilmiştir. Otobüs kredisi kullanımı, metro projeleri ve yeni yolların açılması gibi başlıklarda ilgili bakanlıklar ve bürokraside yaşanan tıkanmaların aşılması için destek talebinde bulunulmuştur."

Ayrıca, Yavaş'ın, Erdoğan'a Ankara'nın projelerine ve ihtiyaçlarına olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkürlerini sunduğu belirtildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU