Atay’a saldıran kişilerin kaçış görüntüleri ortaya çıktı

Dün Kadıköy’de saldırıya uğrayan Atay’la ilgili organize olabileceği iddia ediliyor. Çevreyi gören bir MOBESE kamerasının fişinin bir gün önce çekildiği öne sürüldü. Ancak saldırganların kaçış anının görüntüleri kameralara yansıdı

Kadıköy’de saldırıya uğrayan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’a saldıran kişilerin kaçış görüntüleri ortaya çıktı.

Halk TV’nin haberine göre, Atay’ın saldırıya uğradığı sokaktaki MOBESE kameraları bir gün öncesinden kapatıldığı iddia edildi.

Başka bir sokaktaki MOBESE kameraları ise, Atay’a saldıran kişilerin kaçış anını görüntüledi.

Görüntülerde, saldırganların farklı sokaklara dağıldığı görülüyor.

TİP açıklamada yapacak

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’ın kimliği belirsiz bir grup kişi tarafından saldırıya uğramasına ilişkin basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, basın açıklamasını yarın saat 14.00’da TİP İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılacağı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, “Genel Başkan Yardımcımız Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'na yönelik saldırıya karşı yarın düzenleyeceğimiz toplantıya basın emekçileri ve toplumsal muhalefetin tüm bileşenleri davetlidir” denildi

Ne olmuştu?

Atay, İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla önce tutuklanıp sonra serbest bırakılan Musa Orhan ile ilgili Twitter’dan yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu etiketleyerek, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Atay’ın tweetine cevap veren Soylu ise, "Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP'den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; Benden “tecavüzcü kollayıcı” olmaz da Senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı. Dikkat yakalanma" demişti.

TİP’ten yapılan açıklamada ise Atay’ın Kadıköy’de kimliği belirsiz bir grup tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi.

Partiden yapılan açıklamada, “Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece 'kimliği belirsiz' bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz” ifadeleri kullanılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU