0,2 Bitcoin’le başlayıp 100 bin dolar kazanan kripto para tüccarı, stratejisini açıkladı

Kripto para tüccarı, "Bir işlemde ne kadar çok kalırsanız, işleminizi etkileyecek o kadar çok faktör devreye girer" diye konuştu

Bitcoin değeri an itibarıyla 85 bin 429 TL (Pixabay)

Kısa süre önce 0,2 Bitcoin'le başladığı alım satım işlemlerinde 100 bin doları gören tüccar, nasıl bir strateji izlediğini anlattı.

Kripto para analisti Luke Martin'in Coinist isimli podcast yayınında konuşan tüccar, risk yönetimine dair düşüncelerini paylaştı.

SalsaTekilla ismini kullanan tüccar, şöyle konuştu:

Diyelim ki 11 bin 800 dolarlık uzun pozisyon açtım ve hedefim 12 bin dolar; stop seviyem de 11 bin 700 dolar. Bu durumda risk-ödül oranım ikiye bir. Piyasa hareketlendikçe söz konusu oran da değişiyor. Diyelim ki 11 bin 900 dolardayız. Bu durumda 100 dolar kazanmak için 200'ü riske atmış oluyorum. Yani, ne zaman bir pozisyonda olsam, pozisyonlarımı daima değerlendiriyorum.

Süre uzadıkça risk de artıyor

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SalsaTekila, kripto para borsası Bybit'tin en kazançlı kullanıcılarından biri. İşlemlere 0,19 Bitcoin'le başlayan ve sermayesini 8,95'e çıkararak 8,76 Bitcoinlik kâr elde eden tüccar, kısa zaman dilimlerindeki fiyat oynaklıklarından yararlandığını söyledi.

Bir işlemde ne kadar çok kalırsanız, işleminizi etkileyecek o kadar çok faktör devreye girer. Günlerce süren bir işlemin içindeyseniz, piyasayı etkileyen haberlere koşulları değiştirmesi için epey zaman ayırırsınız. Yani bir işlemde ne kadar zaman harcarsanız, aldığınız risk o kadar fazla olur.

Kripto para tüccarı ayrıca, piyasayı sürekli izlediğini ifade etti. Stratejist, "Farklı araçlar kullanıyorum, haberlerden yararlanıyorum. İyi bir haber bülteni almaya çalışıyorum" diye konuştu.


Independent Türkçe, Somag News

DAHA FAZLA HABER OKU