Apple'ın komisyon savaşlarında yeni cephe: Facebook, Fortnite'ın tarafına geçti

Sosyal medya devinden yapılan açıklamada, "Apple, yüzde 30’luk kesinti yaptığı bilgisini içeren şeffaflık bildirimimizi reddetti" ifadeleri yer aldı

Apple'ın uygulama mağazası üzerinden indirilen tüm uygulama ve oyunlardan yüzde 30 komisyon alması, bunları geliştiren şirketleri sırayla isyana sürükledi.

Fortnite'ın Apple uygulama mağazasından kaldırılmasıyla oyunun sahibi Epic Games, bu isyanın sembolü haline geldi. Ve listede artık sosyal medya devi Facebook da var. 

Somag News'ün haberine göre Facebook, kullanıcılarına Apple'ın uygulamalardan yüzde 30 komisyon aldığını yeni bir güncellemeyle bildirmek istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak bu girişim Apple tarafından engellendi. Şirket, söz konusu bildirimin "kullanıcılara konuyla ilgisiz bilgilerin gösterilmemesini öngören" bir kuralla çeliştiğini aktardı.

Apple'ın müdahalesinden önce Facebook'un satış ekranında "Ödemenin yüzde 30'u Apple tarafından kesilecek" ibaresi konmuştu. Müdahaleden sonra ise bu ibare, "Facebook bu ödemeden komisyon kesmiyor" diye değiştirildi.

Webtekno'nun Reuters'tan aktardığına göre Facebook, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

İnsanların harcadıkları paranın nereye gittiğini görmeye her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Ne yazık ki Apple, yüzde 30'luk kesinti yaptığı bilgisini içeren şeffaflık bildirimimizi reddetti. Bu bilgiyi kullanıcı arayüzünde farklı bir şekilde sunmak için çalışıyoruz.

 

Independent Türkçe, Somag, Reuters, Webtekno

DAHA FAZLA HABER OKU