Akşener'den "Cumhurbaşkanı adaylığı" sorusuna yanıt

Akşener esnaf gezilerinin nedenine ilişkin kendisine sorulan soruya yanıt verdi

Ekran alıntısı: YouTube

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV'de gazeteci Şirin Payzın'ın Sözüm Var programına katıldı, soruları yanıtladı.

Payzın, Akşener'e Türkiye'nin birçok noktasında yaptığı esnaf gezilerini hatırlatarak Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda görüşlerini sordu.

"Sizin esnaf turlarınız gerçekten ekonomi odaklı bir nabız tutma ve muhalefet yapma mı, yoksa aynı zamanda cumhurbaşkanlığı, muhtemel adaylığınız için ya da öyle bir adım atacaksanız, onun da bir nabzını tutma anlamı taşıyor mu?" sorusuna Akşener şu yanıtı verdi:

Çok net söyleyeyim, tamamen… İlk çıkışım şöyle oldu benim. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu'na ve partisine ‘FETÖ'cü denildi. Sayın Erdoğan ve arkadaşlar tarafından… Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşları, "Hayır değiliz" dediler ve siz gazeteciler bana dönüp dediniz ki, "Meral Hanım o ona bunu diyor, bu buna bunu diyor, siz ne diyorsunuz?" Beni ilgilendiren bir durum yok. Şimdi bunların hepsini ben toplum sorunlarını perdeleyen bir iş olarak gördüm. Dolayısıyla dedim ki "Ben gidiyorum kardeşim". Nereye gidiyorum, esnafa gidiyorum. Esnafla beraber sadece esnaf gezmiyorum, çiftçi ile görüşüyorum. İlçeler olduğu için çiftçilerle karşılaşıyorum. Kadınlarla karşılaşıyorum. İşsiz, çocuğu olan kadınlar, anneler gelip ağlıyor. Anlatamam size oradaki görüntüyü. Ve yüzde 70 AK Parti'nin oy aldığı yerlerde geziyorum. Şimdi böyle başladık, üzerine pandemi geldi, pandemide biraz durduk. Baktım ki pandeminin geçeceği yok, "Hadi Allah korusun" dedim, yola çıktım.

Şimdi başlangıcında bir strateji yok, yani çok samimiydi. Türkiye'nin nefes almasına ihtiyacı var, hepimizin. Şirin Hanım siz yorulmadınız mı? Siz gerilmediniz mi, siz huzur istemiyor musunuz? Aslında yapmaya çalıştığım şey budur.

"Elbette olmayı çok isterim herkes gibi"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuna gelince çok samimi bir şey söyleyeyim elbette olmayı çok isterim herkes gibi. Çok iyi işler yapacağıma da, yapacağımıza da güveniyorum, inanıyorum. Ama Cumhurbaşkanlığı konusuna gelince kadar çok zaman var. Ne zaman seçim olacağını bilmiyoruz. Sonuçta bir Millet İttifakı diye bir kavram var, biz onun parçasıyız. Elbette o karşılıklı konuşularak oluşacak bir şey olduğu için… Ama şunu söyleyeyim Cumhurbaşkanı olacağım diye Türkiye'nin geleceği ile oynamayacağım.

 

Independent Türkçe, Halk TV 

DAHA FAZLA HABER OKU