Boris Johnson, Aşk Adası sunucusunun kişisel antrenörünü işe aldı

Kovid-19'a yakalandığı sırada "aşırı şişman"olduğunu kabul eden Birleşik Krallık Başbakanı Johnson, forma girmek için Harry Jameson'ı işe aldı

Boris Johnson, Kovid-19 nedeniyle nisan ayında hastaneye yatmıştı (Reuters)

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson koronavirüsle mücadelesi sonrası forma girmek için kişisel antrenör tuttu.

Johnson'ın kendisini çalıştırması için tercih ettiği isim, ülkenin skandallarıyla çok konuşulan yarışma programı Aşk Adası'nın (Love Island) sunucusu Laura Whitmore'un kişisel antrenörlüğünü yapan Harry Jameson.

Jameson ve Birleşik Krallık Başbakanı çarşamba sabahı Londra'da koşu yaparken de görüntülendi.

Ekran Resmi 2020-08-27 17.16.05.jpg
Johnson'ı çalıştıran Harry Jameson düzenli olarak BBC'nin bir radyo programına da katılıyor (The Sun)

Aşk Adası'nın sunucusu Whitmore mart ayında Instagram ayında Harry ile birlikte egzersiz yaptıklarını takipçilerine duyurmuştu.

Ekran Resmi 2020-08-27 17.16.21.jpg
(The Sun)

Whitmore "Haydi biraz egzersiz yapalım, Harry ile birlikte çalıştığım 5 küçük egzersiz var, şimdi bunu evde de yapıyorum böylece siz de bunları yapabileceksiniz" mesajını paylaşmıştı.

İkili sosyal medyaya birlikte çektirdikleri bir dizi fotoğrafı da koymuştu.

Ekran Resmi 2020-08-27 17.16.34.jpg
Harry Jameson Liverpool Üniversitesi'nde psikoloji ve spor bilimleri eğitimi aldı (Twitter)


"En az 10 kilo verdim"

Boris Johnson ise salı günkü açıklamasında Kovid-19 hastalığını atlattıktan sonra başlattığı sağlık girişimi sonrası köpeğiyle koşarak "en az 10 kilo verdiğini" söyledi. Johnson koronavirüsle mücadelesi sonrası sağlık durumu kötüleştiği gerekçesiyle 6 ay içinde istifa edeceği söylentilerini de "saçmalık" diye niteledi.

Johnson'ın baş danışmanı  Dominic Cummings'in eşinin babasının bir gazeteciye Johnson'ın istifa edeceğini söylediği iddiası İngiliz basınınnda yer almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Johnson gazetecilere yaptığı açıklamada  "Bu tamamen saçmalık. Kilo da verdiğim için kendimi çok daha iyi hissediyorum. Yeterli değil ama en az 10 kilo. Bu benim standartlarıma göre epey fazla" ifadelerini kullandı.

Başbakan iyileştikten sonra  koronavirüse yakalanmasında "aşırı şişman" olamasının etkili olduğunu kabul etmiş ve bu konuda  önemli bir risk faktörü olan obeziteyle mücadeleye ülke genelinde hız vermişti.

Johnson'a forma girmede yardımcı olan fitness uzmanı Harry Jameson'ın Instagram'da 35 binden fazla takipçisi bulunuyor.

Kişisel eğitmen olarak 15 yıldır çalışan Jameson daha önce aralarında Rocky IV filmi yıldızlarından Dolph Lundgren ve eski futbolcu Wayne Bridge dahil bir dizi ünlü ismin kişisel antrenörlüğünü yapmıştı.

 

Independent Türkçe, The Sun, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU