NBA'de başlayan ırkçılık karşıtı protestolar, spor organizasyonlarını durma noktasına getirdi

ABD'de Jacob Blake'in polis tarafından vurulmasının ardından maçları protesto eden basketbolculara, WNBA, MLS ve MLB oyuncuları da katıldı. Ülkede spor organizasyonları durma noktasına geldi

ABD'de siyahi Jacob Blake'in polis tarafından vurulmasının ardından düzenlenen protestolar sürüyor / Fotoğraf: Reuters

Wisconsin'de polis tarafından sırtından 7 kurşunla vurulan ve felç kalan Jacob Blake, ABD'de spor dünyasını harekete geçirdi.

George Floyd'un öldürülmesinin ardından uzun süredir ırkçılık karşıtı eylemlerin devam ettiği ABD'de dün gece Milwaukee Bucks ile Orlando Magic arasında oynanması planlanan karşılaşmaya ev sahibi Bucks çıkmama kararı aldı.

 

 

Jacob Blake'in polis tarafından vurulmasını boykot eden Bucks'a kısa süre içinde diğer takımlardan ve diğer spor branşlarından da destek geldi.

Milwaukee Bucks'ın başlattığı boykota devamında Houston Rockets, Oklahoma City Thunder, Los Angeles Lakers ve Portland Trail Blazers oyuncuları da katılırken NBA, maçların ertelendiğini duyurdu.

 

 

Protestolar diğer spor branşlarına hızla yayıldı

NBA'deki tarihi kararın ardından protestolar diğer spor organizasyonlarına da hızla yayıldı. 

MLB (Amerikan Beyzbol Ligi) takımlarından Milwaukee Brewers ile Cincinnati Reds maça çıkmama kararı aldı.

 

 

Ardından Seattle Mariners ve San Diego Padres'in de boykot kararıyla tarihi gecede Beyzbol Ligi de yakından etkilendi ve müsabakalar ileri bir tarihe alındı.

MLB'in ardından WNBA'de aynı duruş sergilendi

Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi'nde (WNBA) Atlanta Dream-Washington Mystics, Los Angeles Sparks-Minnesota Lynx ve Connecticut Sun-Phoenix Mercury maçları, oyuncuların sahaya çıkmama kararının ardından ertelenmek zorunda kaldı.

 

 

Amerikan Birinci Fubol Ligi'nde (MLS) ise boykot Atlanta United ile Inter Miami arasındaki maçla başladı. 

 

 

İki takımın sahaya çıkmamasının ardından FC Dallas-Colorado Rapids, San Jose-Portland, LAFC-Real Salt Lake ve LA Galaxy-Seattle Sounders maçları da aynı gerekçeyle askıya alındı.

ABD'deki spor organizasyonları boykotlarla sarsılırken tenis dünyasından da benzer bir tepki geldi. ABD Açık'ta yarı finale hazırlanan Naomi Osaka, maçtan çekildiğini duyurdu.

 

 

Independent Türkçe, NTV Spor

DAHA FAZLA HABER OKU