Jeff Bezos 200 milyar dolar servete sahip ilk kişi olmaya çok yakın

Jeff Bezos, tarihi bir unvana çok yaklaştı. Dünyanın en zengin kişisi, net serveti 200 milyar dolara ulaşan ilk milyarder olabilir

Bezos, The Washington Post gazetesinin ve ticari amaçlı roket geliştiren uzay şirketi Blue Origin'in de sahibi (AP)

Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos dünyanın 200 milyar dolarlık (yaklaşık 1 trilyon 478 milyar TL) servete sahip ilk kişisi olmaya çok yaklaştı.

1994'te kurduğu Amerika Birleşik Devletleri merkezli e-ticaret ve bulut bilişim şirketi Amazon'un CEO'su Bezos'un şirket hisseleri salı günü yüzde 1,2 oranında artarak ABD'li milyarderin servetine  2,2 milyar dolar daha ekledi.

Forbes'un haberine göre, böylece Bezos'un net serveti 199,7 milyar dolara ulaştı. ABD merkezli iş dergisi, 1982'den beri milyarderlerin kaydını tutuyor ve Bezos o tarihten bu yana kendi rekorlarını egale ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bezosu'un piyasa değeri 1,68 trilyon dolar (yaklaşık 12 trilyon 400 milyar TL) olan Amazon'un hisselerinin yüzde 11,1'ni elinde bulundurması nedeniyle şirket hisselerindeki ufak değişimler kişisel servetine de yansıyor.

Koronavirüs pandemisi sırasında çevrimiçi alışverişin artması nedeniyle Amazon'un hisseleri yüzde 55'ten fazla bir artış elde etmişti. Bezos'un serveti de bir yıldan kısa sürede neredeyse 86 milyar dolar (635 milyar TL) artmıştı.

Ünlü milyarder tarihteki en maliyetli boşanmayı geçen yıl gerçekleştirmeseydi şimdiye kadar 200 milyar dolarlık sınırı geçmiş olacaktı.

Bezos geçen yıl temmuz ayında McKenzie Scott'la 25 yıllık evliliğini sonlandırmış ve sahip olduğu Amazon hisselerinin dörtte birini eski eşinin üzerine geçirmişti.

 

Indpendent Türkçe, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU