Koronavirüs İran turizmini vurdu, ülkede turist sayısı sıfıra yaklaştı

İran Turizm Bakanı Munisan, yeni tip koronavirüs nedeniyle ülkeyi ziyaret eden turist sayısının neredeyse sıfıra yaklaştığını söyledi

Koronavirüs İran turizmini vurdu / Fotoğraf: AFP

İran Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan, koronavirüs (Kovid-19) salgınının turizme etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Munisan, koronavirüs nedeniyle dünya genelinde turizm sektöründe büyük gerileme olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkede turist sayısının neredeyse sıfıra yaklaştığını kaydeden Munisan, "İran'da geçen yıl nisan, mayıs, haziran aylarında turist sayısı 300 bin iken, yıl sonunda toplam sayı 8 milyon 700 bine ulaşmıştı. Bu yıl aynı aylarda turist sayısı 74'e kadar geriledi ve neredeyse sıfıra yaklaştı" dedi.

Munisan, bu süreçte İran'da turizm sektörünün 12 trilyon tümen (yaklaşık 600 milyon dolar) zarar ettiğini aktardı.

Salgın kaynaklı can kaybı 21 bini aştı

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bir günde 119 artarak 21 bin 20'ye yükseldi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada ülke genelinde 2 bin 243 yeni vaka tespit edildiğini ve bunlardan bin 121'inin hastanelerde tedavi altına alındığını kaydetti.

Son 24 saatte virüse yakalanan 119 vatandaşlarının hayatını kaybettiğini aktaran Lari, toplam can kaybının 21 bin 20’ye vak sayısının da 365 bin 606’ya çıktığını söyledi.

Salgına yakalanan hastalardan 3 bin 831'inin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gördüğünü söyleyen Lari, şu ana kadar iyileşenlerin sayısının da 314 bin 870'e ulaştığının bilgisini paylaştı.

Koronavirüs, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU