İran'da Sağlık Bakanı'ndan, Turizm Bakanı'na sert tepki: Seyahat, hastalığın yayılmasında rol oynamasa Vuhan virüsünün Yeni Zelanda'da ne işi var?

İran Sağlık Bakanı Nemeki, seyahatlerin yeni tip koronavirüsün yayılmasında etkisi olmadığını savunan Turizm Bakanı Munisan'a tepki gösterdi

Koronavirüs can almaya devam ediyor / Fotoğraf: AP

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, katıldığı bir etkinlik sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkedeki vaka artışlarının daha çok ülkenin kuzeyinde yer alan Mazenderan eyaleti gibi tatil bölgelerinde gözlemlendiğini söyledi. 

Bazı kesimlerin tedbirlere riayette gevşeklik göstermesi nedeniyle vakaların arttığına dikkati çeken Nemeki, tedbirlere riayet ve zorunlu olmadıkça seyahatten kaçınma çağrısını tekrarladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Virüsü İran'ın her noktasına yolculardan başka kim götürdü?"

Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu'nun halka zorunlu olmadıkça seyahatten kaçınma çağrısını önceki gün yaptığı bir konuşma sırasında, "Seyahat koronavirüsün yayılmasında en az etkiye sahip" ifadesiyle eleştiren Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan'a da sert ifadelerle tepki gösteren Nemeki, şöyle konuştu:
 

Seyahat, salgının yayılmasında rol oynamıyorsa Vuhan virüsünün Yeni Zelanda'da ne işi var? Virüsü İran'ın her noktasına yolculardan başka kim götürdü?


İranlı yetkililer, ülkenin kuzeyindeki Mazenderan ve Gilan gibi tatil beldelerindeki Kovid-19'la ilgili vaka artışlarının yerli turistlerin tatil için bu eyaletlere gelmesiyle bağlantılı olduğuna dikkati çekerek, halka zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri çağrısında bulunmuştu. 

Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Bakanı Munisan ise önceki gün yaptığı bir konuşmada, Kovid-19 salgını nedeniyle turizmde alınan büyük yaralar nedeniyle İran turizminin çökmesinden endişeli olduğunu belirtmişti. 

İran’da can kaybı 20 bin 901’e ulaştı

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari’nin açıklamasına göre Kovid-19 salgınında son 24 saatte 125 kişi daha yaşamını yitirdi.

Son bir günde 2 bin 213 yeni vakanın tespit edildiği belirtilen açıklamada, virüs kaynaklı can kaybının 20 bin 901’e vaka sayısının ise 313 bin 58’e ulaştığı ifade edildi.

İran'da Kovid-19'un ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU