Bahçeli: Köksüzler lobisi doğalgaz yatağını karalamaya kalkıştı

“Gazın doğalını beğenmeyenler, Türkiye düşmanlarının suni ve süfli gazıyla iftira ve isnat yarışına giren ayıplı ve utanmaz yüzlerdir”

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Karadeniz’de bulunan doğalgaza ilişkin yaptığı açıklamada “köksüzler lobisi” diye hitap ettiği bir kesimin bu rezervi karalamaya kalkıştığını savundu. MHP lideri, “Gazın doğalını beğenmeyenler, Türkiye düşmanlarının suni ve süfli gazıyla iftira ve isnat yarışına giren ayıplı ve utanmaz yüzlerdir” dedi.

MHP lideri Bahçeli, Karadeniz’de bulunan doğalgaz ve bölgede yaşanan sel felaketleriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Çıkarılmayı bekleyen pek çok rezerv olduğu görüşünü dile getiren Bahçeli, “Doğal gaz ve petrole ödediğimiz milli servetten yapılacak yüksek meblağlı tasarruflar kuşkusuz ülke ekonomisiyle birlikte vatandaşlarımıza da rahat bir nefes aldıracaktır” dedi.

Bahçeli, açıklamasında şunları söyledi:

Ancak Türkiye’nin diriliş azminden ürken, parlak ufuklara ulaşma amacından rahatsız olan köksüzler lobisi bu defa da nice emekle bulunan doğalgaz yatağını karalamaya, küçük göstermeye, değersizleştirmeye kalkışmışlardır.  Karadeniz’de belirlenip üretime ve ticarileşme aşamasına geçecek doğalgaz kuyusu kötü niyetlilerin ipliğini bir kez daha pazara çıkarmış, vicdan ve ahlaklarının bütünüyle iflas ettiğini ibretlik şekilde gözler önüne sermiştir. Milli kazanımlara üzülüp kayıplara sevinen güruhun Türkiye sevgileri buharlaşmış, tutsaklık ruhlarına işlemiştir. Her yapılanda kusur arayan, Türkiye’nin ayak bağlarından kurtuluşundan devamlı huzursuz olan menhus ve menfur çevreler milletimize husumet besleyen karanlık odaklardır.

“Gazın doğalını beğenmeyenler, Türkiye düşmanlarının suni ve süfli gazıyla iftira ve isnat yarışına giren ayıplı ve utanmaz yüzlerdir” ifadesini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti:

Bunların budanmış kimliğini ve bozuk kişiliğini son günlerde yapılan açıklama ve yorumlardan açık seçik görmek mümkündür. Doğal gazla umutlanan milletimiz, doğal afetle hüzünlenmiştir.

Bahçeli, özellikle Giresun olmak üzere son günlerde Karadeniz’de yaşanan sel felaketleri dolayısıyla yaşamını yitirenler için başsağlığı diledi ve şunları kaydetti:

İnanıyorum ki, şiddetli yağışlarla oluşan afetten dolayı ortaya çıkan zarar-ziyan devletin müşfik dokunuşuyla, geniş imkânlarıyla, milli birlik ve dayanışma iradesiyle, aynı zamanda seferberlik anlayışı içinde en kısa zamanda tamir ve telafi edilecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU