Microsoft çeviri dillerine Kürtçe'nin Kurmanci ve Sorani lehçelerini de ekledi

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Microsoft, artık Kürtçe'nin Kurmanci ve Sorani lehçelerinde de çeviri yapacak

Microsoft çeviri dillerine Kürtçenin Kurmanci ve Sorani lehçelerini de ekledi / Fotoğraf: AFP

Dünyanın önde gelen şirketlerinin Kürtçe'ye olan ilgisi giderek artmaya başladı. İnternet arama motoru Google'ın Kürtçe'yi çeviri bölümüne katmasının ardından Amerikan yazılım ve bilişim şirketi Microsoft da çeviri dilleri arasına Kürtçe'yi ekledi.

Teknoloji devi Microsoft, resmi sayfasından yayınlanan açıklamada, “Microsoft Translator bugün, metin çevirisi dilleri listesine Kuzey ve Orta olmak üzere iki Kürt lehçesini ekliyor. Kuzey ve Orta Kürtçe şu anda mevcut veya yakında Microsoft Translator uygulamasında, Office ve Translator for Bing’de sunulacak” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

70’ten fazla dile metin çevirisi yapılabilecek

Microsoft açıklamasında, Kurmanci ve Sorani metinlerin çevirisinin 70’ten fazla dile yapılabileceği belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Azure Bilişsel Hizmetler Çevirmeni'ni 70'den fazla dile veya bu dillerden Kuzey ve Orta Kürtçe metin çevirisi eklemek için kendi uygulamalarınızda, web sitelerinizde ve araçlarınızda da kullanabilirsiniz. Konuşmayı Kürtçe metne çevirmek veya Kürtçe metni konuşma çıktısı ile başka bir dile çevirmek için, Translator’ın yapay zeka destekli çeviri hizmetini Speech’in gelişmiş konuşma tanıma ve konuşma senteziyle birleştiren Azure Cognitive Services Speech’i kullanabilirsiniz.”

Microsoft, Irak Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de bulunan Erbil Kalesi’nin fotoğrafıyla paylaştığı haberde Kürtçe'ye ilişkin tanıtıcı bilgilere de yer verdi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU