Yalan dedektörü uzmanı İbrahim Berk'in 5 yaşındaki çocuğuna 17 yaşındaki bir kişi "muşta" ile saldırdı

Yalan dedektörü uzmanı İbrahim Berk'in 5 yaşındaki çocuğu Yakup'un başına ailesi yanındayken muşta ile vuran saldırgan yakalandı. "Bunu yapan insan olamaz" diyen Berk, olay anını anlattı

Beş yaşındaki Yakup Berk, başına aldığı iki darbe sonucu yaralandı / Fotoğraf: AA

Kamuoyunda yalan dedektörü uzmanı olarak bilinen ve bu konuda programlar yapan İbrahim Berk, 19 Ağustos 2020 Çarşamba günü yanında iki erkek çocuğu ve annesiyle birlikte Başakşehir'de bulunan diş hekimine gitti.

Diş hekiminde işi biten aile 16.30 sıralarında çıkıp evlerine doğru yürürken İbrahim Berk, hemen arkasında yürüyen beş yaşındaki oğlu Yakup'un acı sesiyle irkildi. Geriye dönüp baktığında Yakup, başından yaralı yerdeydi.

İbrahim Berk, o anları Independent Türkçe'ye şöyle anlattı:

berk1.jpg
İbrahim Berk'in en büyük dileği beş yaşındaki oğlu Yakup'a vuran saldırganın cezasını çekmesi / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Arkadan gelip Yakup'un kolundan tutup çekmiş"

Dişçiden çıktık iki oğlum ve annemle birlikte. Şahıs kapının önünde duruyordu. Biz onu geçtikten sonra arkadan gelip Yakup'un kolundan tutup kendine çekmiş.  Çocuğumun elinde tuttuğu bana ait telefonu alıp çekmeye çalıştı sanırım. Çocuğumun kafasına vurdu. Kaçmaya başladı. Kovaladım. Bağırış çağırış oldu. Bir taksiye sığındı. Taksici hareket etmeyince vatandaşların da yardımıyla yakaladık.

"Elinde muşta bulundu"

Yakalanan şahıs 17 yaşındaki Ediz. Y. idi.

İbrahim Berk, saldırganı takside yakaladıklarında elinde muşta olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Ben çocuğa vurduğu anı arkamda kaldığından göremedim. Yani muşta ile mi vurdu tam bilemiyorum. Ancak çocuğumun kafasında iki ayrı darbeden kaynaklanan dört delik var ve bu delikler muştanın yapısı ile örtüşüyor. Bu nedenle muştayla vurduğunu düşünüyorum.

muşta.jpg
Berk, saldırganın elinde muşta bulunduğunu iddia etti / Fotoğraf: Wikipedia

 

Saldırgan tutuklandı, soruşturma sürüyor

Olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alınan Ediz Y., bir gün sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İbrahim Berk, saldırganı tanımadığını, ne amaçla saldırdığını bilmediğini belirtti.

Berk, saldırganın 'alkollüydüm" zavunmasının doğru olmadığını öne sürdü.

Berk ayrıca "Akli dengesi yerinde mi" diye sorduğumuz saldırganın dışarıdan bakıldığında normal biri gibi göründüğüne de dikkat çekti.

Berk, soruşturma sürdüğü için saldırganın kimliğine dair yeni bilgi edinemediğini söyledi.

Polis saldırının ne amaçla yapıldığını tespit için soruşturmayı sürdürüyor.

"Bunu yapan insan olamaz"

İbrahim Berk ve ailesi, en büyük darbeyi psikolojik olarak almış durumda.

Beş yaşında çocuğuna düzenlenen saldırı her baba her anne gibi İbrahim Berk'i de şoke etmiş.

"Hangi insan beş yaşındaki çocuğa böyle bir şey yapabilir" diyen İbrahim Berk, olay anında kendisine ait olan üç telefondan birinin Yakup'un elinde olduğunu, bir ihtimal saldırganın telefonu çocuğun elinden almaya çalışmış olabileceğini belirterek, "Her halükarda bunu yapan insan olamaz" diye konuştu.

Yakup'un durumu iyi. Aile adeletin tecelli etmesini bekliyor

Yaşadığı olayın etkisiyle korkan ve hemen hastaneye kaldırılan Yakup, yapılan müdahalenin ardından ve ailesinin ilgisiyle şu an daha iyi durumda

İbrahim Berk ise bundan sonraki süreçteki en büyük amacının ve talebinin saldırganın en ağır şekilde cezalandırılması olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:

Beş yaşındaki çocuğa bunu yapan başkalarına ne yapmaz. Polis soruşturmayı sürdürdüğünden bu kişiye dair fazla bilgi alamadım. Olay anında fotoğrafını da çekemedim çünkü o an onu düşünecek durumda değilim. Adalete güveniyorum. Biz de aile olarak sürecin takipçisi olacağız.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU