Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin: Zorla istifa ettirildiğimi YÖK'e bildirdim

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız'ın e-imzasıyla servis edilen tekzip metninde Prof. Dr. İlhan Çetin’in "Hür iradesiyle istifa ettiği" öne sürülmüştü. İddiaları yalanlayan Çetin, "YÖK'e dilekçe yazarak, tüm olan biteni bildirdim" dedi

Rektör Alim Yıldız'ın kendi isteğiyle istifa ettiğini öne sürdüğü Prof. Dr. Çetin: Helalleşmedim hatta süreçte hoşuma gitmeyen şeyler de oldu. Sırf aday oldum diye böyle yaptırıldı / Fotoğraf: AA

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (SCÜ) yeniden ataması yapılan Rektör Alim Yıldız'ın, seçimlerde kendisine rakip olan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin'i istifa ettirdiğine yönelik iddiaların yankıları sürüyor.

Üniversitenin rektörlüğüne bağlı hukuk müşavirliği tarafından Rektör Alim Yıldız'ın e-imzasıyla bugün servis edilen metinde, Prof. Dr. Çetin'in istifa ettirildiği yönündeki haberler yalanlandı:

Eski Tıp Fakültesi dekanımız Prof. Dr. İlhan Çetin, 17.08.2020 tarihinde Sayın Rektörümüzü ziyaret ederek kendi isteği ile istifasını sunmuştur. Sayın Çetin, geçmişte belediye başkan yardımcılığı dâhil önemli idari görevlerde bulunmuş yasaları ve teamülleri bilen bir öğretim üyemizdir. Hür iradesi dışında kendisinin istifaya zorlanması asla söz konusu olmadığı gibi Rektörümüzle helalleşerek ayrılmıştır.

"YÖK'e dilekçe yazıp, zorla istifa ettirildiğimi, tüm olan biteni bildirdim"

Söz konusu iddialara ilişkin kendisine ulaştığımız Prof. Dr. İlhan Çetin ise kendi hür iradesiyle istifa etmediğini, görevi bırakmaya zorlandığını öne sürdü.

Prof. Dr. Çetin, konuya ilişkin YÖK'e dilekçe yazarak, bu süreçte yaşananları anlattığını söyledi:

Bu olay YÖK’e yansıdı. YÖK’e dilekçe yazıp süreçleri, yaşananları, zorla istifa ettirildiğimi, tüm olan biteni bildirdim. Kendisi (Rektör) beni çağırttığı için makamına gittim. Bir gün önce yardımcım, sekreterim aranıyor, ‘İstifa toplantısı var, gelsin’ deniliyor.

Rektör Alim Yıldız’ın “helalleşerek ayrıldık” ifadesini kullandığı İlhan Çetin, “Helalleşmedim hatta süreçte hoşuma gitmeyen şeyler de oldu” dedi.

“Sırf aday oldum diye böyle yaptırıldı”

Yaşananlardan üzüntü duyduğunu kaydeden Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Ben vatanını, milletini seven bir insanım. Çok çalışmam oldu. Çok projelerim var. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile mücadelede etkin olarak çalışıyoruz. İl Pandemi Kurulu üyesiyim, Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu üyesiyim. Sırf aday oldum diye böyle yaptırıldı. Tıp eğitimim yanında işletme yüksek lisansı yaptım. Çünkü ben sadece hizmet etmek için varım. Böyle şeylerle karşılaşacağımı hiç ummuyordum.

“YÖK’ten sonuç bekliyoruz”

Prof. Dr. İlhan Çetin, rektörlüğe aday olmadan önce Prof. Dr. Alim Yıldız’la görüştüğünü de öne sürdü:

Kendi yönetim tarzının olumsuzluklarını kendisine iletmiştik. Aday olma sebebimin neler olduğunu kendisiyle görüşerek söylemiş, bu kibarlığı göstermiş bir insanım. YÖK’e dilekçemi verdim, onlardan sonuç bekliyoruz. Üniversiteden 30’a yakın akademisyen ayrılmayı düşünüyor. Tıp fakültesinde beni sorun, neler yaptığımı, emeğimizi, çabalarımızı size anlatsınlar.

“Sivas’ımızı çok güzel yerlere getirelim”

Hayat felsefesinin, “ortak akıl” olduğunu ve aday olduğu süreçte mevcut rektörün ismini anmadan, ortak akıl vurgusu yaptığını belirten Çetin, Sivas’ın geçmişte çok üzüntülü günleri olduğuna da değinerek, ”Gelin üniversitemizle bunu yıkalım, çalışalım, başaralım, Sivas’ımızı çok güzel yerlere getirelim” anlayışını savunduğunu söyledi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ataması yapılan 16 rektör arasında olan ve yeniden rektörlüğe seçilen Prof. Dr. Alim Yıldız'ın, rektörlük seçimlerinde karşısına rakip olarak çıkan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin’i istifaya zorladığı öne sürülmüştü. 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Olayın üniversitedeki akademisyenler tarafından da tepkiyle karşılandığı iddia edilmişti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü Hukuk Müşavirliği, Prof. Dr. Çetin'in istifa ettirildiğine yönelik haberlere ilişkin tekzip metni yayımladı.

Rektör Alim Yıldız'ın e-imzasıyla servis edilen metinde, Prof. Dr. İlhan Çetin'in istifa ettirildiği yönündeki haberler yalanlandı.

"Kendisinin istifaya zorlanması asla söz konusu olmadığı gibi ..."

İlhan Çetin'in "yasaları ve teamülleri bilen" bir isim olduğu belirtilen yazıda, kendisinin (Çetin) Rektör Alim Yıldız'la helalleşerek ayrıldığı öne sürüldü:

2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın tensip ve takdirleriyle Prof. Dr. Alim YILDIZ'ın ikinci defa Üniversitemize rektör olarak atanmasıyla süreç tamamlanmıştır. YÖK'ün 23 Haziran'daki rektör adaylığı ilanına eski Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İlhan Çetin ile birlikte Üniversitemizden 13 öğretim üyemiz başvurmuştur. Başvuranlar arasında yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi idari görevleri bulunan öğretim üyelerimiz de bulunmaktadır. Sayın Rektörümüzün atanmasına kadar geçen yaklaşık 2 aylık süreçte Prof. Dr. İlhan Çetin'in de dâhil olduğu idari görevi bulunan hiçbir öğretim üyemizden istifa konusunda talepte bulunulmadığı gibi Rektörümüzün atanmasından sonra da böyle bir durum gerçekleşmemiştir. Eski Tıp Fakültesi dekanımız Prof. Dr. İlhan Çetin, 17.08.2020 tarihinde Sayın Rektörümüzü ziyaret ederek kendi isteği ile istifasını sunmuştur. Sayın Çetin, geçmişte belediye başkan yardımcılığı dâhil önemli idari görevlerde bulunmuş yasaları ve teamülleri bilen bir öğretim üyemizdir. Hür iradesi dışında kendisinin istifaya zorlanması asla söz konusu olmadığı gibi Rektörümüzle helalleşerek ayrılmıştır. İlgili mevzuata sonuna kadar bağlı olan Üniversitemizin ve eski dekanımızın aslı olmayan böyle bir haberle anılması bizleri üzmüştür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU