Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Yıldız: Çetin, hür iradesiyle istifa etmiş, helalleşerek ayrılmıştır

Yeniden rektörlüğe seçilen Prof. Dr. Alim Yıldız, daha önce birlikte çalıştığı ancak rektörlük seçimlerinde karşısına rakip olarak çıkan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin’i istifaya zorladığı yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı

Fotoğraf: Büyük Sivas Haber

Yaklaşık bir hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atanan 16 rektörden biri de Prof. Dr. Alim Yıldız oldu.

Büyük Sivas Haber, iki gün önce yayımladığı haberinde, yeniden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ ) Rektörlüğü'ne atanan Yıldız'ın göreve gelmesinin ardından, rektörlük seçimlerinde kendisine rakip olan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin'i istifa ettirdiği haberine yer vermişti.

YÖK'ten "çoğulcu yönetim anlayışı" vurgusu

İddiaların ulusal basında yer bulmasının ardından, YÖK'ten 29 Haziran 2019'da üniversitelere gönderilen yazıda yer alan "Yeni atanan rektörlerce mevcut dekanlara görevlerini bıraktırmaya yönelik herhangi bir tutum takınılmasını, üniversitelerin çoğulcu bir yönetim anlayışıyla, mevzuat çerçevesinde bileşenleri ile birlikte yönetilmesini özellikle önemsiyoruz" ifadeler yeniden gündeme geldi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü Hukuk Müşavirliği ise bugün Prof. Dr. Çetin'in istifa ettirildiğine ilişkin haber yayımlayan kuruluşlara tekzip metni gönderdi.

"Kendisinin istifaya zorlanması asla söz konusu olmadığı gibi ..."

Rektör Alim Yıldız'ın e-imzasıyla servis edilen metinde, Prof. Dr. İlhan Çetin'in istifa ettirildiği yönündeki haberler yalanlandı.

İlhan Çetin'in "yasaları ve teamülleri bilen" bir isim olduğu belirtilen yazıda, kendisinin (Çetin) Rektör Alim Yıldız'la helalleşerek ayrıldığı öne sürüldü:

2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın tensip ve takdirleriyle Prof. Dr. Alim YILDIZ'ın ikinci defa Üniversitemize rektör olarak atanmasıyla süreç tamamlanmıştır. YÖK'ün 23 Haziran'daki rektör adaylığı ilanına eski Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İlhan Çetin ile birlikte Üniversitemizden 13 öğretim üyemiz başvurmuştur. Başvuranlar arasında yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi idari görevleri bulunan öğretim üyelerimiz de bulunmaktadır. Sayın Rektörümüzün atanmasına kadar geçen yaklaşık 2 aylık süreçte Prof. Dr. İlhan Çetin'in de dâhil olduğu idari görevi bulunan hiçbir öğretim üyemizden istifa konusunda talepte bulunulmadığı gibi Rektörümüzün atanmasından sonra da böyle bir durum gerçekleşmemiştir. Eski Tıp Fakültesi dekanımız Prof. Dr. İlhan Çetin, 17.08.2020 tarihinde Sayın Rektörümüzü ziyaret ederek kendi isteği ile istifasını sunmuştur. Sayın Çetin, geçmişte belediye başkan yardımcılığı dâhil önemli idari görevlerde bulunmuş yasaları ve teamülleri bilen bir öğretim üyemizdir. Hür iradesi dışında kendisinin istifaya zorlanması asla söz konusu olmadığı gibi Rektörümüzle helalleşerek ayrılmıştır. İlgili mevzuata sonuna kadar bağlı olan Üniversitemizin ve eski dekanımızın aslı olmayan böyle bir haberle anılması bizleri üzmüştür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Independent Türkçe, Büyük Sivas Haber 

DAHA FAZLA HABER OKU