Cumhurbaşkanlığı’ndan "müjde" açıklaması: Spekülasyon yapılıyor

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Cuma günü vereceğini söylediği müjdeye ilişkin birtakım spekülasyonların yapıldığını görüyoruz"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklayacağı "müjde" ile ilgili spekülasyon yapıldığını ifade etti. Altun, heyecan içinde Erdoğan'ın yarınki açıklamasını beklediklerini ifade etti.

Altun, Twitter hesabından şunları yazdı:

Sayın Cumhurbaşkanımızın Cuma günü vereceğini söylediği müjdeye ilişkin birtakım spekülasyonların yapıldığını görüyoruz. Lütfen bu spekülasyonlara kulak asmayın. Hep birlikte, heyecan içinde sayın Cumhurbaşkanımızın yarın yapacağı konuşmayı bekliyoruz.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, dün şu açıklamayı yapmıştı:

Cuma günü ülkemize büyük bir müjde vereceğiz. Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum. Açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur.

Kim ne açıkladı?

Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmanın ardından ilk haberler Euronews ve Bloomberg'ten geldi.

Bloomberg, Türkiye'nin Karadeniz'de enerji kaynağı keşfettiğini söylerken Euronews bu kaynağın Akdeniz'de keşfedildiğini öne sürdü.

Reuters ismini paylaşmadığı Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Ankara'nın "Biri ciddi büyüklükte olmak üzere Karadeniz'de iki bölgede enerji kaynağı bulduğunu" öne sürdü.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek de "Sayın Cumhurbaşkanımıza bırakalım müjdeyi ama verilen bilgiler, Zonguldak açıklarında hidrokarbon yatakları, doğalgaz bulunduğunu son bir iki gün içerisinde biz de öğrendik" dedi.

Perinçek gibi CHP Zonguldak Milletvekili de şunları söyledi:

Karadeniz'de, Zonguldak'ın 175km açığında doğalgaz rezervi bulunmuştur. Üretim ve ticarileşmesi seneler alacak olsa bile, %95 dışa bağımlı olduğumuz bu enerji kaynağında üretime geçilecek olması sevindiricidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU