Erdoğan: Cuma günü tüm milletimize vereceğimiz müjdeyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum

Ankara'da bir açılışa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de attığı adımlar günlük siyasete kurban edilemeyecek kadar stratejik öneme sahiptir" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz konusunda yine CHP'ye yüklendi. "Ülkemize dayatılmaya çalışılan Sevr'i kabul etmeyeceğiz" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de attığı adımlar günlük siyasete kurban edilemeyecek kadar stratejik öneme sahiptir. CHP'den yurt dışındaki dostlarına taşeronluk yapmak yerine Türkiye eksenli hareket etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, Akdeniz'de atılan adımların enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

"Cuma günü müjde açıklayacağım"

Erdoğan ayrıca, cuma günü bir müjdeyi açıklayacağını, "Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum" sözleriyle duyurdu.

Cumhurbaşkanı, "Yarın perşembe, ardından cuma. İnşallah cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Ve şu anda bu müjdenin biz de rüyası içerisindeyiz. Cuma günü bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum" dedi.

"Türkiye Doğu Akdeniz'da istikbal mücadelesi yürütüyor"

"Özellikle Doğu Akdeniz'de ne işimiz var diye soran muhalefetin bu hususları iyi dinlemesini istiyorum" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den Libya'ya kadar farklı cephelerde yürüttüğü ümücadele sadece bir hak mücadelesi değil, bir istikbal mücadelesidir. Vatanımızı savunmak için ne kadar önemli gayretler veriyorsak bugün mavi vatanı savunmak da o derece önemlidir"

Erdoğan, siyaset, ekonomi, savunma ve enerjide CHP döneminde yapılan hataların ve dış politikada bırakılan mirasın bedelinin 83 milyon tarafından ödendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, "Misaki Milli sınırlarına sahip çıkılmamasının ülkemize çok büyük maliyetleri olmuştur" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Adalar'ın nasıl elimizden alındığını milletimize izah etmesi gerekiyor. CHP bu kötü mirasıyla hesaplaşmak yerine pişkince bizi suçlamakta, Rum ve Yunan tezlerinin savunuculuğunu yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kalyon Holding tarafından inşa eidlen güneş paneli fabrikasıyla ilgili Erdoğan, "Bu OSB'nin temelini ben atmıştım. Bunlar yan gelip yatarak olmadı. Bu tesisin ülkemizi güneş paneli sektöründe zirveye ulaştıracağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Turizm sektörü toparlanmaya başladı"

Koronavirüs sebebiyle dünyada yatırımların durduğunu ancak Türkiye'nin yatırımlarıyla özgün bir yol izlediğini ifade eden cumhurbaşkanı, "Turizm sektörümüz toparlanmaya başlamıştır. Türk ekonomisi salgın öncesi ivmesini tekrar yakalamış görünüyor" şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca konut satışlarının bir önceki yıla oranla yüzde 25 artarak tarihi rekor kırdığını belirtti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU