#FreeBritney hareketinin ardından Britney Spears babasına dava açtı

Şarkıcı, babası Jamie Spears'ın kontrolü yeniden ele almasına "şiddetle karşı çıkıyor"

Spears'ın hayranları sanatçının istismar edildiğini öne sürüyor (AFP)

Britney Spears, 12 yıldır kişisel yaşamı, kariyeri ve mal varlığının büyük bir kısmı üzerinde kontrol sahibi olan babasının yegane vasi rolünü sonlandırmaya çalışıyor.

Spears'ın avukatlarınca 17 Ağustos Pazartesi günü Los Angeles'taki Kaliforniya Yüksek Mahkemesine verilen belgede şarkıcı, babası Jamie'nin "şahsi vasisi olarak dönmesine şiddetle karşı çıktığını" belirterek geçici vasisi Jodi Montgomaery'nin kalıcı vasi olarak babasının yerini almasını talep ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spears'ın 2019'da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek geçici olarak vasilikten çekilen babasının bu yıl görevine devam etmesi bekleniyordu.

Spears'ın avukatları bu girişimin "James Spears'ın saldırgan itirazına" neden olacağına inansa da vasiliğin Spears'ın "mevcut yaşam şekli ve belirttiği isteklerindeki büyük değişiklikleri" yansıtacak biçimde "büyük ölçüde değişmesi" gerektiğini ifade ediyor.

Vasilik, fiziki veya zihinsel kısıtlamalar yüzünden bir kimsenin hayatını idare etmesi için mahkeme tarafından vasi veya koruyucu atanmasıdır. Herkesçe bilinen biçimde 2007'de zihinsel çöküntü yaşayan Spears'a 2008'de vasi atanmıştı.

Ünlü şarkıcının durumu bu yıl internette yaygın protestolara konu olmuştu. Spears'ın "hapsolduğuna" inanan hayranları #FreeBritney (Britney'e özgürlük, ed.n.) hareketini başlattı ve şarkıcının özgürlüğü için lobi yapan ve 100 binin üzerinde imza toplayan dilekçede şu iddialar yer alıyor:

Babası araba sürmesine izin vermiyor, tüm aramaları ve mesajları izleniyor, oy vermesine, biriyle vakit geçirmesine veya parasını onay almadan harcamasına izin verilmiyor. Ve eğer 'kuralı' ihlal ederse babası çocuklarını ondan uzaklaştırmakla tehdit ediyor.

Jamie Spears bu ay, #FreeBritney kampanyasını "şaka" diye nitelemiş ve Britney'in istismar edildiği yönündeki söylentilerden yorulduğunu belirtmişti.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU