Musa Orhan iddianamesinin iadesi kararına yönelik itiraz kabul edildi

Fotoğraf: Twitter

Batman'da intihara sürüklenen genç kadın İ.E.'ye tecavüz ettiği adli tıp raporu ile ortaya konan ancak serbest bırakılan uzman çavuş Musa Orhan hakkında hazırlanan iddianamenin iadesi kararına karşı yapılan itiraz kabul edildi.

Siirt'te görev yapan Musa Orhan isimli uzman çavuş, 18 yaşındaki İ.E.'ye tecavüz etmiş ve intihara sürüklenmesine neden olmuştu. 16 Temmuz'da Batman'ın Beşiri ilçesinde yaşamına son vermeye teşebbüs eden genç kadın, o tarihten bu yana yoğun bakımda tedavi görüyordu. Ancak İ.E.'nin dün vefat haberi geldi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı' suçundan soruşturma başlatılan uzman çavuş Orhan, 17 Haziran'da çıkarıldığı Siirt Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘adli kontrol' tedbiri ile serbest bırakılmıştı. Bu karara karşı hem Siirt Barosu'nun hem de Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı itiraz da reddedilmişti. Soruşturma kapsamında Musa Orhan hakkında düzenlenen iddianame ise Siirt Ağır Ceza Mahkemesi tarafından başsavcılığa iade edilmişti.

Bunun üzerine başsavcılık, mahkemenin verdiği karara karşı itirazda bulundu.

Siirt Barosu Kadın Hakları Komisyonu'ndan avukat Ayşegül Kesici'nin paylaştığı bilgiye göre, iddianamenin iadesi kararına karşı yapılan itiraz kabul edildi.

Kesici, "Mahkeme aşamasında da Siirt Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak sürecin takipçisi olacağız" diye ekledi.

Başsavcılığın, Orhan'ın tutuklanması talebinde de bulunduğu ancak bu konuda henüz bir gelişmenin olmadığı belirtildi.

Twitter'da kampanya

İ.E.'nin ölümünün ardından Musa Orhan'ın tutuklanması için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Twitter'da "#MusaOrhanTutuklansın" başlığı altında 160 binin üzerinde paylaşım yapıldı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "18 yaşındaki genç kıza 20 gün tecavüz edip, daha sonra ‘İstediğin yere şikayet et, bana bir şey olmaz. Daha önce de çok yaptım, bir şey olmadı' diyen katil serbest, evladını yitiren aile perişan! Haykırıyoruz: #MusaOrhanTutuklansın" ifadelerini kullandı.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, paylaşımında "Bir genç kadına tecavüz etti. Bir genç kadını ölüme sürükledi. Bir genç kadına ‘kimse sana inanmaz sahipsizsin' dedi. Bir genç kadın öldü! Musa Orhan elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Musa Orhan'ın sahibi(!) /Sahipleri kim?" ifadelerine yer verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU