Bilim insanları Galapagos açıklarında 30 yeni tür keşfetti

Araştırma ekibine liderlik eden bilim insanı, “Bu çalışma, Galapagos Adaları'ndaki en az bilinen canlılara göz atmanızı sağlıyor” dedi

Keşfi gerçekleştiren uluslararası araştırma ekibi, Galapagos Milli Parkı'yla işbirliği yaptı (AFP)

Galapagos Milli Parkı, uluslararası bir araştırma ekibinin adayı çevreleyen derin sularda 30 omurgasız canlı türü keşfettiğini açıkladı.

Park yetkililerinin açıklamasına göre keşfedilen canlılar; 10 bambu mercan, 4 oktokoral mercan, bir yılan yıldızı, 11 sünger ve çömelme ıstakozları diye bilinen 4 yeni kabuklu türünden oluşuyor.

Keşfin ardındaki Charles Darwin Vakfı’ndan bilim insanları, Milli Park Yönetimi ve Ocean Exploration Trust’la işbirliği içinde son teknoloji Uzaktan Kumandalı Araçlar’ı (ROV) kullanarak 3 bin 400 metreye varan derinliklerde derin deniz ekosistemini araştırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekibin lideri ve deniz bilimci Pelayo Salinas de Leon, “Derin deniz, dünyanın son sınırıdır ve bu çalışma, Galapagos Adaları'ndaki en az bilinen canlılara göz atmanızı sağlıyor” diye konuştu.

Araştırmacılar, takımadaların kuzeyinde yer alan Darwin ve Wolf adalarının yakınlarındaki üç sualtı dağını araştırdı. İlk kez incelenen bu sarp dağların bulunduğu bölge, dünyanın en büyük köpekbalığı nüfusuna ev sahipliği yapıyor.

Bu bölgenin balıkçılık ve madencilik gibi faaliyetlerin yıkıcı etkilerinden korunduğunu söyleyen Leon, sözlerine şöyle devam etti:

Bu bölgenin gelecek nesiller için bozulmadan kalmasını sağlamak birim sorumluluğumuzda.

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU