"Sağlıklı beslenme depresyona iyi geliyor" diyen Justin Bieber kendisini eleştiren doktora küfretti

Justin Bieber, Instagram’da hayranlarına “sağlıklı besinler ilaçtır” dedikten sonra bir doktorun eleştirileriyle karşılaştı

Bieber kısa süre önce taciz iddialarıyla gündeme gelmişti (AP)

Kanadalı ünlü pop şarkıcısı Justin Bieber, Instagram’da 144 milyon takipçisiyle depresyonla baş etme yollarına dair düşüncelerini paylaştı ancak ardından bir doktorun eleştirileriyle karşı karşıya kaldı.

Yummy şarkısının sahibi 26 yaşındaki şarkıcı, “Doğru, sağlıklı besinler aslında ilaçtır” diyerek kaygı bozukluğundan veya depresyondan mustarip kişileri beslenme biçimlerini değiştirmeye davet etti. 

Metro'nun haberine göre Bieber, bunu kendi üzerinde denediğini ve işe yaradığını belirterek şu ifadeleri ekledi:

Endişeli ya da depresyonda hissediyorsanız, bunun büyük bir kısmı beslenme biçimimizle ilgilidir! Beslenmenizi değiştirmeyi deneyin! Bana çok yardımcı oldu!!!

Öte yandan “Cut Through Nutrition” isimli popüler bir podcast programı sunan Dr. Joshua Wolrich, Bieber’ı paylaşımı konusunda uyardı ve mesajının epey zararlı olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. 

 

 

Besinlerin ilaç olamayacağını belirten Dr. Wolric, Biber’ı düzelterek şu ifadeleri kullandı:

Bu paylaşımın ardındaki niyet iyi olsa da ne yazık ki muhtemel sonuçları epey zararlı. Besinler pek çok şeydir ancak ilaç değildir.

Bu önemli olmadıkları anlamına gelmez, gelişmemiz için bize beslenme ve enerji sağlarlar ancak sınırları vardır.

Kaygı bozukluğu ve çok nadiren tüketilen gıdaların bir sonucudur. Akıl sağlığı karmaşıktır ve onu besin seçme ayrıcalığıyla özetlemek yanlıştır.

Bunu okuyan ve suçluluk hisseden biriyseniz, sadece beslenme biçiminizi değiştirerek akıl sağlığınızla mücadele edebileceğiniz doğru değil. Harika iş çıkarıyorsunuz. Kendinizi değişim ayrıcalığına sahip bir ünlüyle kıyaslamayın.

Dr. Wolrich’in paylaşımının ardından Bieber sinirlenerek doktora “s**tir git” diye çıkıştı.

 

instagram.png
Bieber'ın küfrettiği paylaşım (Instagram)

 

Ancak Dr. Wolrich gayet sakin bir biçimde bu iddianın besinlerin kanseri tedavi edebileceği iddiasıyla neredeyse eşdeğer olduğunu belirterek “besinler ilaçtır” iddiasının neden yanlış olduğunu yayımladığı videoyla açıkladı. 

 

 

Independent Türkçe, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU