Fransız ilaç üreticisi Sanofi, ABD’li Principia Biopharma’yı 3,7 milyar dolara satın alıyor

Sanofi ve Principia Biopharma arasındaki anlaşma, Gilead Sciences'ın kanser ilacı üreticisi Forty Seven Inc.'yi 4,9 milyar dolara satın almasının ardından yapılan ilkinci büyük satın alma

Fotoğraf: Reuters

Fransa merkezli ilaç ve aşı üreticisi Sanofi, ABD’nin kanser tedavisi üzerine uzmanlaşmış bioeczacılık şirketi Principia Biopharma’yı 3,7 milyar dolara satın alıyor. 

Tamamı nakit olacak şekilde gerçekleşecek satın alma sonrası Sanofi,  Principia Biopharma’nın tüm kontrolünü ele alacak. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre hisseleri bu yıl yüzde 66 değerlenen Principia için Sanofi, hisse başı 100 dolar ödeyecek. Bu, Principia’nın cuma günkü kapanış değerinden yüzde 10 daha fazla. 

Bu anlaşma, Gilead Sciences'ın kanser ilacı üreticisi Forty Seven Inc.'yi mart ayında 4,9 milyar dolara satın almasının ardından yapılan ilkinci büyük satın alma oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sanofi CEO’su Paul Hudson, “Bu satın alma, en fazla umut vadeden ilaçlar üzerindeki araştırma ve geliştirme çalışmalarımızı hızlandıracak” değerlendirmesini yaptı. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU