The Big Bang Theory: Sheldon’ın taş, kağıt, makas, kertenkele, Spock oyunu nasıl işliyor?

The Big Bang Theory’nin sevilen karakteri Sheldon, taş, kağıt, makas oyunu kendisi için fazla kolay olduğundan onu yeniden tasarlamıştı

Sheldon'ı canlandıran Jim Parsons kısa süre önce diziden neden ayrıldığını açıklamıştı (CBS)

Taş, kağıt, makas, kertenkele, Spock oyunu The Big Bang Theory dizisinin sevilen karakteri Sheldon Cooper’ın esasen tipik bir yansıması. Peki, Sheldon’ın geleneksel taş, kağıt, makas oyununu yeniden yorumladığı versiyonu tam olarak nasıl işliyor?

Tuhaf davranışları ve alışılmadık tuhaflıkları ile tanınan sosyal açıdan beceriksiz dahi, zekasıyla övünme fırsatını asla kaçırmamasıyla da biliniyor. Bu övünme acımasızca dürüst olmaktan, popüler oyunları karmaşıklaştırmanın yeni yollarını bulmaya kadar değişiyor. 

Sheldon, orijinal taş, kağıt, makas oyunu kendisi için fazla basit olduğundan onu bir miktar karmaşıklaştırmayı tercih etmişti. Sevilen karakterin kertenkele ifadesini neden kullandığı belirsizliğini korusa da Spock göndermesinin Star Trek dizisine olan sevgisinden kaynaklandığını tahmin etmek çok da zor değil. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyundan ilk olarak dizinin 2. sezonunun 18. bölümünde bahsedilmişti. Jim Parsons’ın canlandırdığı Sheldon ile Kunal Nayyar’ın canlandırdığı Raj, televizyonda ne izleyeceklerine karar vermek için böyle bir yolu seçmişti. 

Sheldon, Raj’a ve onları dinleyen Johnny Galecki’nin canlandırdığı Leonard’a kertenkele ve Spock eklemesinin geleneksel oyunda oyunculara daha fazla seçenek sunduğunu açıklamıştı. 

Screen Rant'in haberine göre oyunda makas kağıdı kesiyor, kağıt taşı kaplıyor, taş kertenkeleyi eziyor, kertenkele Spock’ı zehirliyor, Spock makası kırıyor, makas kertenkelenin başını kesiyor, kertenkele kağıdı yiyor, kağıt Spock’ı çürütüyor, Spock taşı buharlaştırıyor ve taş makası kırıyor. 

 

 

Her ne kadar kağıdın Spock’ı çürütmesi kafa karıştırıcı gibi görünse de oyun Raj’ın ilgisini çekiyordu ve oynamaya ikna oluyordu. 

Öte yandan blogger Sam Kass, Karen Bryla ile birlikte oyunun bir benzerini oluşturduklarını ve dizinin bunu kullanmaya dair herhangi bir izin almadığını öne sürmüştü. 

Dizi bu karışıklığa son vererek 5. sezonda Kass’a hak ettiği atfı yapmıştı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU